Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že jsi voják. Seš branec! Voják se z tebe stane až skončíš základní výcvik za osm neděl, jasnýýý. Takhle doluho nemůžu čekat, doma na mě čekaj děti a hlavně banány. Pomáhej mě Julius Caesar, z tebe udělám pořádnýho vojáka. Vynikající dialogy a hlavně oddechovka do každý nepohody. Bud Spencer, byl vždycky svůj. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Banánový Joe je jeden z mála filmů, který funguje i když v něm figuruje Bud Spencer zcela sám. Je sice patrné, že mu parťák chybí a těch rvaček taky ve snímku není moc a nejsou tak úderné, přesto je film docela oddychový a příjemně utíká. Joe v něm naráží na klasický úřední šiml a musí projít mnohými peripetiemi, aby získal licenci. Však taky Steno spolupracoval s tímto obřím hercem často a často právě jen s ním samotným. Ještě mě zaujalo, jak v závěru Joe odpoví mafiánskému bosu: "A já jsem Bardotka." Což je zajímavé, když do té doby nevěděl ani co je televize. Další zajímavostí je, že se jedná o poslední filmový scénář Gunthera Philippa pro něhož zároveň šlo o jediný ne německý a ne rakouský film. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Terence Hill měl za svou samostatnou hereckou kariéru více dobrých filmů (Podivné dědictví, Mé jméno je nikdo, Superpolda), Bud Spencer se v podstatě pořád utápěl v podobných detektivkách (v osmdesátých a devadesátých letech.) Výjímku ovšem tvoří tento snímek. Příběh dobrosrdečného obchodníčka, nedotčeného civilizací, který zažije mnoho dobrodružství vlastně jen kvůli tomu, aby získal pro svou činnost povolení, nepostrádá jemný humor a sebeironii. No a bitek si taky užijete dost... ;-) BANÁNY HEJBOU SVĚTEM! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nezávadná dobrodružná blbinka na noční. Banánový Joe jsem nikdy neviděl a docela mi to uteklo. Bud Spencer hraje tentokrát naprostého analfabeta, který ani nezná co je to televize, ale na malém ostrůvku se stará o děti, sklízí banány a prodává je za zásoby, což mu stačí ke štěstí. Jeho idylku přeruší zákon, protože Joe nemá licenci a nemá ani rodný list. Tak začíná strastiplná cesta za za licencí, kterou komplikuje velkoobchodník s banány, který chce jak jinak postavit fabriku a vykořisťovat nebohé domorodce. Bitek je  bohužel minimum, za břicho se smíchy popadat nebudete, ale pár scén je skvělých - boj s byrokracií nebo Joe v armádě vs. uřvaný seržant. Není to klasika, ale pohodovka s příjemnou reggae písničkou Banana Joe. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)

Reklama

Reklama