Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Má jiný styl, častěji ten starý britský praštěný humor, jazz, je to Bud skoro bez facek, -ale když už, tak několikaminutová mela. Celkem dobrý film, je hodně těch vtipných minut, ale podle mě je zbytečně dlouhý, na žánr nezvyklých až 105 minut trochu uškodilo. (93 minut na CSFD je špatně uvedený). 3/5 ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Co se týká akce a srandy, je tento film pro Buda Spencera jeho nejhorším. Nevím jestli by to bylo lepší, kdyby tu s ním hrál i Terence Hill nebo né. Ale Bud jako Charleston, ten největší podvodník a zloděj, člověk mnoha jmen, se sem nějak moc nehodí. Mám rád týpka z džungle, který se neumí podespast, odfoutne i malou lod a sní tuny banánů alis Banánový Joe ...Nedokážu se zbavit pocitu, že se tento film měl být krimanálkou nikoliv komedií. Akce je tu akorát na konci, kdž Bud zjednává pořádek a i tak je to velmi krátká akce. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh, ve kterém překvapivě Bud Spencer hraje na oko slušného a výstředního džentlmena, který se svojí vypečenou partou vymyslí opravdu originální plán, jak vydělat pár miliónů. Není film, kde by mi Terence Hill chyběl tolik jako v tomto a že je to znát. Naštěstí se Bud snaží a nakonec z toho vyjde příjemná zábava na konec završená parádní bitkou, na kterou jsem se těšil celý film a vyplatilo se to. --- Jméno? - Douglas - Příjmení? - Douglas - Ale my chceme Vaše příjmení - Vždyť jo mé jméno je Douglas D. Douglas ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc si myslím, že když Spencer a Hill hrají odděleně, je to jen a jen ku prospěchu. Obrovská škoda, že si je svět pořád spojuje dohromady. V této jinak víceméně slušné komedii ovšem není největší hvězdou právě Spencer, ale Herbert Lom ve své roli dreyfussovských parametrů. Za normálních okolností dvě hvězdy, jednu ovšem přidám za vynikající retro hudbu, pro kterou mívám slabost (tohle na italských komediích se mi líbí asi nejvíc - hudební doprovod, bohužel to nejdůležitější jim vždy drhne) a excelentní dabing mého oblíbence Rudolfa Hrušínského v hlavní roli. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Šikovní bratři si opět dali velmi záležet a výsledkem byla mimořádně chytlavá melodie. Samotný nosný nápad filmu je velmi vtipný a Bud Spencer ho realizuje s nádherně ironickým nadhledem. Škoda, že má pouze jednoho rovnocenného partnera v Herbertu Lomovi, ostatní se chovají jako retardovaní pacienti na vycházce. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama