Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...no tak se na ně (německé filmy) podívejme... jedno příjemné překvapení za druhým... konkurence Zkrocené hory... zajímavý je dialogový minimalismus obou... pomalé tempo (jak příjemné po všech uskákaných reklamách, klipech a drama bijákách)... skvělý Koffer i Riemert (zatím jsem ho neviděla ve špatném filmu)... díky za absenci hepáče... budu se těšit na dalšího Lacanta... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přírodu neoblafneš, přirozenost neskryješ a tenhle film to ukazuje přímo hmatatelně. Je odzbrojujícím způsobem upřímný. Věřím, že takoví lidé můžou žít, věřím, že mohou mít takové problémy a věřím, že se s nimi vyrovnávají přesně takto rozpačitě, nešťastně a nerozhodně. Maximální realističnost, kterou podepírají i civilní herecké výkony, jsou hlavní a poměrně hodně silnou předností snímku o rozhodování mezi dvěma způsoby života, přičemž každá z voleb zároveň znamená drtivě bolestnou ztrátu. /17. 6. 16./ ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fakt sa nemecku kinematografiu oplati sledovat len jednym okom, a aj to len obcas. Uneseny z Gannselovho Die Welle som sa pozrel aj na tento film. A ide o poriadnu koninu, teda zbuznelu homoromantiku, teda uchylaren, teda sexualnu deviaciu. Ja viem, ja viem, som stara ikonzerva skor nalavo, xenofob, rasista a homofob ...... vobec to nie je choroba, bolo to vynate zo zoznamu chorob, oni su uplne normalni, nicim sa nelisia, to je problem u xenofobnej, homofobnej a rasistickej spolocnosti, urcite nie u bukvic, ne, ne. Vztah 2 policajtov, ktori sa pomaly az zamilovali do seba, ma zaujima asi tak ako hospodarsky zazrak v Somalsku. Kopa prazdnych tlachaciek o medziludskych vztahoch, ba co je este horsie, aj uchylarny. Film nezachranil ani sympatak Max Riemelt /Die Welle/. Buzny mi nevadi - to nie su moje telesne otvory /vadit mi to bude keby to boli moje telesne otvory/ mam  ich uprimne v prdeli a fandim -smrtelne vazne - kazdemu homosovi ktory sa odjebe do kozmu  4 % ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný šablonovitý předvídatelný gay film, který není ani nijak zvlášť umělecky natočený nebo něčím výjimečný, aby obhájil scenáristickou neinvenčnost. Tradiční příběh "zakázané lásky" a milostného trojúhelníku, navíc okořeněné s šikanou gayů + u gay filmů již tradiční hořký konec (který navíc vytušíte nejpozději v půlce filmu). Nechápu, jak může někdo srovnávat takto naprosto průměrný film s geniální emotivní Zkrocenou horou. Jediný důvod, proč jsem tento film zhlédl a vlastně i dokoukal je skvělý Max Riemelt, kterého jsem objevil v Sense8 a který tento film celý táhne. Naopak Hanno Koffler mi byl vrcholně nesympatický (za což teda asi může i jeho samotná postava ve filmu, většího blbečka už z něj scénáristé udělat nemohli). A kdybych měl doma takovou podivnou ženskou jako je Katharina Schüttler, taky bych začal joggovat :). Prostě stručně: Film je naprostý průměr, který neurazí ani nenadchne. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu dám bez rozpaků plný počet hvězd...... 4 za to, že to byl po všech stránkách výborný film a pátou za to, jak se mnou cvičil. Chytil mě a nepustil ...a byla to jízda- místama jsem ztrácela dech a místama jsem ho měla pěkně zrychlený:)) A šestou hvězdu za Hanna a Maxe - už dlouho jsem neviděla tak úžasnej pár a tak skvělý erotický scény - vlastně asi nikdy (Brokeback Mountain byl taky dost fajn, ale na tohle rozhodně neměl.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama