Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní německý příspěvek na téma coming out dospělého chlapa v maloměstě. Hlavní hrdina se zabouchne do kolegy na tréninku, prochází si klasickým soubojem sebezapření s touhou a jeho život se dostává do krize. Civilně působící film na mě zafungoval díky neokoukaným hercům, kteří kromě slušných hereckých výkonů předvádí velmi slušné erotické scény - plně v tradici německého upřímného přístupu k nahotě a sexu. Vzhledem k evropskému původu nelze úplně odhadnout, kam se děj bude vyvíjet a bylo to pro mě příjemné překvapení. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu dám bez rozpaků plný počet hvězd...... 4 za to, že to byl po všech stránkách výborný film a pátou za to, jak se mnou cvičil. Chytil mě a nepustil ...a byla to jízda- místama jsem ztrácela dech a místama jsem ho měla pěkně zrychlený:)) A šestou hvězdu za Hanna a Maxe - už dlouho jsem neviděla tak úžasnej pár a tak skvělý erotický scény - vlastně asi nikdy (Brokeback Mountain byl taky dost fajn, ale na tohle rozhodně neměl.) ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ano, i muži mají své dny. Někdy vědí, co je trápí, jindy na to musí přijít postupným pádem kariéry, rodiny a kamarádů. Snímek ukazuje, jak se ze šťastného hetero pozitivního borce stane gay a to se vší parádou. Pokud vám nevadí dva líbající se borci, možná ve filmu naleznete slušně napsané drama a doceníte ho. Chtělo by se mi říct, že pokud vám nevadila Zkrocená hora, tohle vám musí sednout taky. Velmi pěkné. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Stejně mě to nepřinutí si častěji pouštět jakékoli německé filmy. Překvapení se konalo asi nejvíce proto, že jako nenáročné drama (jestli něco takového vůbec existuje) to stálo za to. Ten průběh naznačuje to, co se je zpracovává často, když jeden v tom je až po uši a druhý si ne a ne říct (plus možná malý twist (který tu taky už sice byl) v podobě rodiny s dítětem.) Taky to přesně tohle bylo. Ale stejně se mi zdá, že všechno v tom filmu do sebe zapadalo tak dobře, že v podstatě na tuhle vztahovku nelze nic velkého vytknout. Navíc při scéně v nemocnici, kdy došlo na ten okamžik "radši už jdi, don´t touch me, ale co, nikdo tu není, boom a on byl" bylo vážně vidět, jak jim to spolu hezky hraje. Na to se taky potom hned líp kouká. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Za každou chvíli s tebou..." Nepřipraven. Láva citů zasutých tam někde v přihrádce lidské intimity. Vřava emocí, které vyvěrají z mlčenlivých hlasů sebe sama. Svou káru nitra obdarovaného citem novým, potlačovaným, si v sobě táhne dál a dál. Útěky nepozorovatelné, útěky z nalinkovaného řádu žití, z odpovědnosti vztahové morálky. Srdce roztaje, zaplesá, neubrání se tomu pocitu vychýlení z reality. Příležitost pro políbení chvějivé, být spolu v touze přesladké, vzplanutí "májové" za humny vrásek z lásek. Staronová láska chátrá. Cizoložství nepřijatelné. Klesali spolu volným pádem, stavem beztíže citů nečekaných, opětovaných. Páni kluci a jejich mužská romantika ve svobodných pelíšcích svěžího víru navzdory společenské košér suverenitě. Život není peříčko. Osvobozující východisko dilematu "dobra" v nedohlednu. Vrať čas lásce za závěsy, která přichází na pozvání tohoto jedinečného okamžiku. Slib lásce city blaha, touhu růží bez trnů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama