Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Docela síla.O čem je děj je nahoře v tiráži.Co jsem si z toho vzala já? To,že otázka LBTI je diskutabilní.Je totiž člověk kterému se ta chemie v mozku opravdu pomíchá a je člověk kterému se sex se stejným pohlavím jen líbí.A neznamená to,že je heterosexuál.Ale v tom filmu by to těm fešákům v posteli slušelo s holčinama líp. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelný, nesentimentální film o prchlivosti snů, síle touhy a krutosti nevěry, který vás nebude nudit. Východisko tohoto dobrého celovečerního autorského (!) debutu německého režiséra Stephana Lacanta na první pohled nabízí celou sestavu pastí různých filmových klišé: vysněné partnerské soužití (těhotná přítelkyně) je narušeno nevěrou nastávajícího otce, který je sveden svým kolegou z práce (homofobní prostředí policie). (Pozn: A pak že homosexualita neohrožuje tradiční rodinu!) Tato německá odpověď na slovutný Brokeback Mountain (2005), jak se Lacantově prvotině někdy přezdívá, však příjemně překvapí: je to svěží, živelný snímek, při němž netrpíte pocitem, že už jste všechno někdy viděli. Vše je podtrženo solidním filmařským (ne-televizním) umem a vynikajícím castingem celého ensamblu, v čele s elektrizující dvojicí Riemelt (viz Die Welle /2008/) - Koffler (viz Sommersturm /2004/), kterou jeden kritik označil za "nejhezčí milostný pár na Berlinale" (tomu říkám sexy milostné scény!). Nedával bych ovšem filmu nálepku "gay", která by asi byla příliš omezující, stejně jako v případě Zkrocené hory. Primárně jde o neotřelý portrét milostného trojúhelníku, který bez skrupulí zobrazuje cenu hledaní sebe sama, kterou někteří musí zaplatit. Mínus jedna hvězda za některé zbytečné stereotypy (útěk do gay klubu - proč?). Jeden z mála filmů, na který se chci podívat znova. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu dám bez rozpaků plný počet hvězd...... 4 za to, že to byl po všech stránkách výborný film a pátou za to, jak se mnou cvičil. Chytil mě a nepustil ...a byla to jízda- místama jsem ztrácela dech a místama jsem ho měla pěkně zrychlený:)) A šestou hvězdu za Hanna a Maxe - už dlouho jsem neviděla tak úžasnej pár a tak skvělý erotický scény - vlastně asi nikdy (Brokeback Mountain byl taky dost fajn, ale na tohle rozhodně neměl.) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fakt sa nemecku kinematografiu oplati sledovat len jednym okom, a aj to len obcas. Uneseny z Gannselovho Die Welle som sa pozrel aj na tento film. A ide o poriadnu koninu, teda zbuznelu homoromantiku, teda uchylaren, teda sexualnu deviaciu. Ja viem, ja viem, som stara ikonzerva skor nalavo, xenofob, rasista a homofob ...... vobec to nie je choroba, bolo to vynate zo zoznamu chorob, oni su uplne normalni, nicim sa nelisia, to je problem u xenofobnej, homofobnej a rasistickej spolocnosti, urcite nie u bukvic, ne, ne. Vztah 2 policajtov, ktori sa pomaly az zamilovali do seba, ma zaujima asi tak ako hospodarsky zazrak v Somalsku. Kopa prazdnych tlachaciek o medziludskych vztahoch, ba co je este horsie, aj uchylarny. Film nezachranil ani sympatak Max Riemelt /Die Welle/. Buzny mi nevadi - to nie su moje telesne otvory /vadit mi to bude keby to boli moje telesne otvory/ mam  ich uprimne v prdeli a fandim -smrtelne vazne - kazdemu homosovi ktory sa odjebe do kozmu  4 % ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný šablonovitý předvídatelný gay film, který není ani nijak zvlášť umělecky natočený nebo něčím výjimečný, aby obhájil scenáristickou neinvenčnost. Tradiční příběh "zakázané lásky" a milostného trojúhelníku, navíc okořeněné s šikanou gayů + u gay filmů již tradiční hořký konec (který navíc vytušíte nejpozději v půlce filmu). Nechápu, jak může někdo srovnávat takto naprosto průměrný film s geniální emotivní Zkrocenou horou. Jediný důvod, proč jsem tento film zhlédl a vlastně i dokoukal je skvělý Max Riemelt, kterého jsem objevil v Sense8 a který tento film celý táhne. Naopak Hanno Koffler mi byl vrcholně nesympatický (za což teda asi může i jeho samotná postava ve filmu, většího blbečka už z něj scénáristé udělat nemohli). A kdybych měl doma takovou podivnou ženskou jako je Katharina Schüttler, taky bych začal joggovat :). Prostě stručně: Film je naprostý průměr, který neurazí ani nenadchne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)
  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)

Reklama

Reklama