Reklama

Reklama

Utopia

(seriál)
Ukázka z filmu 20
Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
Velká Británie, (2013–2014), 10 h 21 min (Minutáž: 48–62 min)

Tvůrci:

Dennis Kelly

Hrají:

Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Paul Higgins, Oliver Woollford, Neil Maskell, James Fox, Geraldine James (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh sleduje malou skupinu lidí, kteří se dostanou k rukopisu kultovního grafického románu s názvem "Experimenty Utopie", o nemž kolují zvěsti, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. To má za následek, že se na skupinu zaměří vládní organizace známá pouze jako "The Network", které se musí nálezci románu vyhnout, aby vůbec přežili. (mac000)

(více)

Videa (27)

Ukázka z filmu 20

Recenze (69)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já se vůbec nedivím, že ten seriál tak rychle utli - nemělo to prej sledovanost. Jo, tak tomu rozumím. Už dlouho jsem neviděl nic tak nudnýho s rádoby záhadnou tématikou, přitom absolutně o hovně. Nebýt cca posledních 2 minut celé série, klidně bych dal ještě o hvězdu míň. Navíc tak šíleně nesympatický postavy (absolutně všechny!) se taky jen tak nevidí, nefandil jsem vůbec nikomu, všichni se chovali debilně, i když to mělo mít nějakej důvod a dá se říct, že byla snaha to vždycky nějak vysvětlit. No, nepovedlo se... Oceňuju barevný filtry, taky částečně soundtrack, ten dodával scénám atmosféru, ale to je asi všechno. Dokonce uvažuju, že se na druhou sérii ani nepodívám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriálová pecka dotahující konspiraci na takovou úroveň, že by se u ní mohli učit špioni z celého světa. Natočené barevnou syrovostí, doprovázené špičkovou hudbou a zahrané v nejvyšším levelu. Nenašel jsem chybu a popravdě ani jsem neměl důvod nějakou hledat. No nic. Jdu si vygooglovat všechny Jessicy Hyde a naučit se nazpaměť jejich adresy a všechno ostatní info, co seženu. Není to moc pravděpodobné, ale kdyby u mě zazvonil Neil Maskell a zeptal se mě "Where is Jessica Hyde?", chci být připraven 100% ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Paranoia na entnou, ve které někteří uživatelé spatřují prvky ironie, ale já našla jen trapné postupy typických macho filmů s hrdiny, kteří dokážou projít bouří a ani jim nepocuchá ofinu. A co hůř, film selhává v tom, v čem je podle mě jedna z hlavních předností britských seriálů - totiž ve vykreslení zajímavých charakterů. Zde jsou jen šablonovité figurky, z nichž se trochu vymyká tupý zabiják záporáckého týmu pojatý jako golem a lídr kladné party představovaný holkou, která jakoby vypadla z počítačové hry. ____ Hodnotila bych to jako průměr, který neurazí ani nenadchne ALE KOUSEK DĚJE nebudu v průměrném dílku akceptovat něco tak odpudivé a nepříliš opodstatněně zdůvodněné jako jsou vraždící děti. To mě fakt znechutilo. ___ I když konečné odhalení se tvůrcům podařilo, bylo dostatečně šokující a přitom logické. /7. 7. 14./ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mám rád konspirační teorie. Utopia navíc po pilotu vypadala na naprostou pecku. Ale postupem času (jak se začal děj víc zamotávat) už šlo počáteční nadšení lehce do p.dele. Tři hvězdy hlavně za ten nápad a nekompromisního Arbyho (skvělý Maskell), protože jakmile nebyl v záběru on, ale hlavní skupinka "teenegerů", tak Utopia dost nudí. 6/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Důvodů, proč dávám zase opět jednou po čase plný bodový počet se najde několik. V první řadě je to velmi originální, i když možná pro někoho lehce znepokojivý námět, ve kterém se tenhle seriál po celou dobu pohybuje. Dále je to vybrané herecké obsazení, kde až asi na dvě výjimky, jsou převážně méně známi herci, což ale v tomhle případě působí rozhodně pozitivním dojmem. Potom výborná hudba a hlavně samotné zpracování, které i přes hodně krve a mrtvol působí, (někdy) velmi humorně, jako kdyby to snad celé ani pořádně nestálo za řeč. Britové, (v poslední době už po několikáté) opět dokázali, že na seriálovém poli nemají v dnešní době nějakou vážnější konkurenci a natočili velmi originální, bizarní mini kousek, který mně nezbývá, než jen vřele doporučit. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (4)

  • Součástí dohody s HBO o adaptaci seriálu bylo, že scénař napíše pro americkou verzi Gillian Flynn. (mirecek)

Související novinky

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama