Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (538)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak je to legrace a nezdá se mi, že by pokračování nějak pokulhávalo za jedničkou. I tady se sice našlo nějaké to miniaturní, hluché místečko, kdy se mi myšlenky roztoulaly a přestala jsem se naplno věnovat příběhu. Tím mi patrně uniklo velice zásadní poučení, domlouvání nebo sebezpytování. Fakt netuším. Nedávala jsem pozor. Jinak je moc fajn, že je zde jistá absence šokových situací, takže slzička by ukápnout neměla. Maximálně jsem v sále zaslechla občasné secvaknutí půlek leknutím, moje nevyjímaje. Nicméně jak je u každého kvalitního, dobrodružného snímku zvykem a u animáků taky, kšandy nám napínají do samotného konce. Taky není dobré moc nad vším přemýšlet. Je to pohádka pro děti, takže ryby mluví, umí číst a ovládají další, ryze lidské, dovednosti. Hlášky i hudba super. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Finding Dory" malo minulý rok obrovský úspech. A hoci si nemyslím, že by išlo o tak silný film, ako sa Pixaru podarilo natočiť 13 rokov predtým, stále ide o veľmi dobré dielko s veľkou dávkou kreativity, dobrými nápadmi a srdcom. Alebo v prípade Hanka až 3. Celkovo keď to vezmem, tak film má vynikajúce animácie, veľmi dobré postavy, len mám trošku pocit, že príbeh je veľmi podobný ich predošlému filmu "Finding Nemo". Ale vybalansujú to veľmi dobrou komédiou a postavami, ktoré som chcel vidieť od začiatku do konca. Mám rád Hanka, mám rád Destiny aj Becky aj Baileyho. Všetky nové postavy sú skvelé. Naše staré postavy sú podľa mňa rovnako dobré a veľmi dobre chápem všetko, čím si prechádzajú. No myslím si, že film mohol ísť trošku temnejšou cestou v rámci príbehu. Nebudem spoilovať pre tých, čo film nevideli, ale je tu scénka, kde sa dozvieme veľmi smutnú informáciu. A keby film pri tom ostal, bolo by to podľa mňa lepšie. Čo viac by som ešte mohol povedať? Nakoľko som si film tentokrát pozrel v origináli, tak si už nepamätám mnohé hlášky, no nikdy nezabudnem na Zuzanu Kronerovú (alebo Sigourney Weaver v origináli). Vizuálne je skvele pozerať na život v tomto akváriu a ako sa naša hrdinka Dory vie dostať tam, kam potrebuje a je veľmi šikovná. A rozhodne je skvelou hlavnou postavou vo filme. Myslím si, že keby sme mali trošku lepšie spracovaný príbeh, tak by som film skutočne miloval. Takto si myslím, že ide o dobrý film, ktorý určite poteší všetkých fanúšikov "Finding Nemo", fanúšikov animovaných filmov a Pixaru. Nie ich najsilnejší, ale stále veľmi dobrý. A s týmito slovami sa lúčim a uvidíme sa pri poslednom filme v rámci "Pixar maratónu" Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela roztomilé pokračování omalovaného hledání rybího potěru. V tomhle je to vlastně poněkud naopak, kdy sklerotický potěr s poškozenou krátkodobou pamětí hledá, odkud vyplul na svět. Vše je opět milé až přeroztomilé, hlášky jsou veskrze legrační a nebýt poněkud přepáleného závěru a pár krkolomných blbostí, které pokazily celkový dojem, dal bych plný počet. 75% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že trvalo celých 13 let než tohle pokračování vzniklo a tedy měli autoři dost času nad tím řádně přemýšlet, jsem nepočítal, že by to mohl být průšvih. Na druhou stranu jsem čekal, že když se zaměří příběh na Dory, jakožto hlavní postavu příběhu, že to bude mnohem větší blázinec. Nakonec je výsledek povedený a Pixaru se podařilo udržet laťku této série pořád hodně vysoko. Animace je samozřejmě perfektní, postavy ať už ty staré, nebo i ty nové jsou také skvěle zvládnuté. Příběh sice má pár svých drobných much, ale nic velkého, co by mi jakkoli vadilo jsem nenašel. Líbil se mi konec, ten moment s Dory a Marlinem mi přišel takový zajímavě hluboký. Takže ve výsledku to Dory prostě zvládla na výbornou i když nevím proč, ale čekal jsem ještě trošku víc...8/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vo filme Hľadá sa Nemo (2003) nemohli cicavce hovoriť pod vodou. Napríklad, keď sa šírila správa o Marlinovej ceste, mohli delfíny hovoriť len vo chvíľach, keď vyskočili nad hladinu. Tu však dokáže bieluha Bailey hovoriť bez problémov pod vodou. (ČSFD)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama