Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (538)

boshke 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, je to dětský animovaný film, nepřemýšlej nad dějem... Ale já si prostě nemůžu pomoct! Jako vážně? Dory si spokojeně pláve pláve půlku života (jakákoli doba to má u ryby být) a najednou si uvědomí, že ji do moře zřejmě neseslal bůh a že se někde někdy musely dvě rybičky mít moc moc rády, a tak přišla na svět? Tohle je zápletka? I jako dítě by mne to muselo iritovat (minimálně Sheldona by to iritovalo). Jestliže byla Dory v jedničce roztomile pitomá, tak ve dvojce leze na nervy se svou imbecilitou už asi od páté minuty a nepřestane v podstatě až do opony. Takže jediným positivem byl Hank, který se povedl. Jinak běs... 30% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a zábavný animák. Nebolo to síce tak dobré ako jednotka, ale zároveň ani nikto nemôže tvrdiť, že by nešlo o dôstojné pokračovanie. O väčšinu zábavy sa tu postarala zábudlivá rybička Dory, ktorej veľmi výdatne sekundovala chobotnička Hank. Pre deti ako stvorené, zároveň aj s pekným poučením, že rodina je nadovšetko. Spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Viac menej je to podobne zábavná sranda, ktorá rovnako smrdí rybacinou ako Nemo. Akurát ten mi prišiel o chlp zábavnejší, originálnejší a vtipnejší. Hľadá sa Dory je taký slabší odvar, ale musím priznať, že ma bavilo aj toto, postavy sú stále tie isté, ktoré ste si obľúbili minule, takže vyložená nuda nehrozí. P.S.: počkajte si až do konca ;) 80% - 4* ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak je to legrace a nezdá se mi, že by pokračování nějak pokulhávalo za jedničkou. I tady se sice našlo nějaké to miniaturní, hluché místečko, kdy se mi myšlenky roztoulaly a přestala jsem se naplno věnovat příběhu. Tím mi patrně uniklo velice zásadní poučení, domlouvání nebo sebezpytování. Fakt netuším. Nedávala jsem pozor. Jinak je moc fajn, že je zde jistá absence šokových situací, takže slzička by ukápnout neměla. Maximálně jsem v sále zaslechla občasné secvaknutí půlek leknutím, moje nevyjímaje. Nicméně jak je u každého kvalitního, dobrodružného snímku zvykem a u animáků taky, kšandy nám napínají do samotného konce. Taky není dobré moc nad vším přemýšlet. Je to pohádka pro děti, takže ryby mluví, umí číst a ovládají další, ryze lidské, dovednosti. Hlášky i hudba super. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A já klidně a rád popluji proti proudu a vyzradím, že mě tato pohádka vůbec neoslovila. Hlavní můj problém se skrýval v ústřední rybičce Dory, která byla nesnesitelným způsobem otravná, její výpadky paměti byly příliš časté a stereotypní a vůbec celkově byla neskutečně nudná. Její mořští přátelé byli rovněž retardi. Z těch všech mořských postaviček na mě neudělal dojem absolutně nikdo. Spolusledovatelčina očka velice potěšila účast vyder. Já zarytým fanouškem chlupatých zvířátek rozhodně nejsem. Dialogy se nedaly poslouchat, a tak jsem je po čase poslouchat přestal. Když jsem ještě býval malé dítě a míval jsem všechny údy výrazně kratší, tak na mě hledání Nema udělalo pochopitelně diametrálně příjemnější dojem. Veškerý humor je zde situován na nejmenší diváctvo a já jsem v sobě během sledování našel dítě pouze jedenkrát, což je možná trošku smutné, ale kromě politování se s tím nedá nic dělat. Ehm... Rád bych se obhájil tím, že jsem moc dobře chápal, že ta modrá rybka je Dory, jen jsem potom nechápal, která rybka měla být Nemo. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme Hľadá sa Nemo (2003) nemohli cicavce hovoriť pod vodou. Napríklad, keď sa šírila správa o Marlinovej ceste, mohli delfíny hovoriť len vo chvíľach, keď vyskočili nad hladinu. Tu však dokáže bieluha Bailey hovoriť bez problémov pod vodou. (ČSFD)
  • V české verzi jsou všechny nápisy ve filmu skutečně lokalizovány do češtiny. (LindaKola)
  • Dory ve filmu spadla do kýble plného mrtvých ryb, který ošetřovatelka nesla jako krmení pro žraloka obrovského jménem Naděje. Jedná se však o nesmysl, protože žraloci obrovští se živí filtrací planktonu, nikoliv rybami. (hansel97)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama