Reklama

Reklama

Život, náhoda nebo záměr?

  • USA God Of Wonders
USA, 2011, 85 min

Hudba:

Matt Gates

Obsahy(1)

Tak jako stavba potřebuje svého stavitele, tak stvoření potřebuje svého stvořitele. Tento dokument se zamýšlí nad tím, jak mohlo vše vzniknout. Navzdory různým teoriím je na světě mnoho věcí, které prostě nemohly vzniknout samy od sebe. Evidentně jsou vytvořené inteligencí - tedy stvořeny Bohem. Pozastavíme se nad velikostí vesmíru, nad složitostí DNA, nad semínky rostlin a stromů, ale i nad sněhovými vločkami nebo bouřkami a samozřejmě i nad různými živými tvory. (KrestanFilms)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prevedenie dokumentu trochu amatérskejšie, ale inak v poriadku. Čisto orientované na vieru a kresťanstvo s akcentom na to, že tak dokonalé veci, ktoré sú v prírode, celý obrovský vesmír a i sám človek nemohol vzniknúť len tak náhodou, musí byť za tým nejaká inteligentná sila. Tí, čo sa smejú viere v Boha, často veria v big bang bez nejakej sily v pozadí či v evolúciu bez aktuálnej existencie akýchkoľvek medzičlánkov. Ak je viera v Boha smiešna, potom je pre mňa smiešna viera v to, že z neživej hmoty vznikla dielom náhody živá. A netreba si mýliť vieru v Boha s vierou v cirkev. To sú úplne odlišné veci. Treba však uznať, že tento dokument je silne orientovaný na veriacich a veriacim nepovie absolútne nič. Nepresvedčí ich, pretože síce ponúka otázky, že takéto veci a dokonalosť nemohla vzniknúť len tak, no často argumentuje Bibliou, vierou v Krista a na také veci budú ateisti hluchí. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem odkládal asi rok a od shlédnutí toho lituji. Opravdu nádherné záběry z přírody... (kam se hrabe BBC? :) A taky krásně podané souvislosti Božího stvoření, že si člověk začne připadat jako mravenec v porovnání s Bohem. Vesmír, DNA, mořský život, ptáci... Ano, to vše vypovídá o velikosti, moci a lásce našeho Boha... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

I známé a zdánlivě samozřejmé věci je dobré si občas připomenout a dát do správných, resp. pravdivých souvislostí. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

"Dokument", ktorý sa tvári strašne vedecky, ale používa maximálne nevedecký prístup: ak sa vedecký objav zhoduje s teóriou stvorenia, tak to s radosťou spomenú, ak nie, tak to ignorujú. Proste veda je pre nich fajn len pokiaľ nepopiera ich presvedčenie. 20 % za pekné zábery a snahu odprezentovať veci z iného uhla pohľadu ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Přírodovědně - společenský dokument poukazující na argumenty stvořitelského božího díla a velké lásky, která dovedla Krista až na kříž. <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< Nádherná ukázka toho, jak jedny a tytéž poznatky z přírody mohou mít vícero komentářů - jeden, který nás bude přesvědčovat, že evoluce je tím správným modelem poznání a druhý, který bude volat po obyčejném selském rozumu a ukazovat, že ta nádhera, velikost, složitost a provázanost nemohla vzniknout náhodně, ale rozhodnutím inteligence. Boha. ()

pasty 

všechny recenze uživatele

Je veľa ateistických dokumentov, ktoré sa snažia rozvrátiť vieru. Tento zas, ukazuje na Božie stvorenie, skrz optiku veriacich vedcov. Celkom zaujímavé pre obe strany si myslím. ()

Reklama

Reklama