Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud možná vypadá jako doktor, ale doktor rozhodně není. To jen jeho indiánský kamarád Orlí oko přepadl vlak a ukradl jednomu doktorovi kufr, ve kterém prý má být největší poklad. Ale co je tohle za poklad? Jen samé lékařské knihy a nástroje. Jenže než se Bud naděje, celé město, do kterého právě společně s Orlím okem dorazil, si myslí, že Bud je doktor (má přece lékařský kufr) a hned mu zařídí ordinaci. Bud tu ale bude mít ještě jinou práci - musí město zbavit lupičské bandy, která řádí po celém okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Metal.God

všechny recenze uživatele

Možná to bylo tím příšerným dabingem (film se mi nepovedlo sehnat v italštině), ale mě se tento film moc nelíbil. Na podívání to nebylo špatné, ale příběh byl až moc jednoduchý, roztažený a celkově špatný, postavy byly hrozné a Enrico Morricone sice složil nějakou poslouchatelnou hudbu, ale s jen asi jednou opravdu dobrou skladbou se vůbec nevyznamenal. Indián Eagle Eye byla neuvěřitelně otravná a někdy až trapná náhrada za Terence Hilla. Terence Hill uměl být otravný jen tak, aby otravný přišel jenom postavám Buda Spencera, ale pro diváky to byl vtipný sympaťák. Popsy Logan původně vypadal jako postava normální kvality, ale poté, co se mu dostaly do ruky housle, byl velmi otravný a až přehnaně nereálný. Jediná dobrá postav je Buddy, který má dobré hlášky a scény, kde střílí jsou to jediné, co je na tomto filmu opravdu skvělé. A scéna, kde Buddymu rozstřílí stůl s jídlem, vyústí v jeden z nejvíc badass momentů, možná i v rámci filmové historie, a Bud Spencer zde předvádí opravdové herectví. ,,Tento muž je jistě infekční, musíme ho ihned desinfikovat." - ,,Slyšels, musíme tě okamžitě definovat! Do koupele s ním!" ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Buddy míří na Západ a já se svým hodnocením mířím na čtyři hvězdičky. Proč na čtyři ? No hned to vysvětlím, byť hlavním neduhem se může zdát že zde chybí, jeho dlouholetý parťák Terence Hill, kterého nahradil herec Amidou, tak to neni ten problém. Ten problém, je nevyužitý potenciál, co by Buda jako doktora. Protože to jak Bud lečí své pacienty, bylo naprosto vtipný a originální a je tedy velká škoda, že se to omezilo jen na čtyři pacienty, ano počítám banditu a jeho problémy s chrupem. V tomhle směru je to i jediný problém, Amidou co by Orlí oko, výborně zastává roli vtipálka a mírného provokatéra, záporáci sou taky dobře zahraní a má to i fajn bitky, hlavně ta velká v hospodě, je naprosto perfektní. Celkově sem hodně spokojený a líbilo se mi, jen je škoda že Bud nemohl vyšetřit vícero pacientů, určitě by na jeho léčbu nezapomněli. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z povedených westernových komedií s Budem. Který je omylem povžovám za doktora díky kufříku ,který ukradne ve vlaku. A tak příjíždí do městečka a indiánským přítelem a lečí lidi poněkud svérázně ,ale kupodivu to zabírá. Ve městě řádí banda lupičů ,která vyhání obyvatelé místní zástupoce šerifa (ted už vlastěn šerif) šerifa zastřelili na to sám nestačí ,jenže na tom zástupci něco nehraje.... vše je prošpikováno spoutou gegů a vtipných situací. Za zmínku stojí souboj Buda a šerifa v jídle. Kdo vyhraje není třeba prozrazovat to je snad jasné. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná oddechovka kde Buddy (Bud Spencer) společně s indiánem Orlím okem (Amidou) utíkají před vojáky až se dostanou do malého městečka, kde Buddy získá placené místo doktora. Má svérázné uzdravovací postupy. Ale především musí očistit město před bandou lumpů Colorado Sima (Riccardo Pizzuti), kterou najal místní šerif Bronson (Joe Bugner), aby všechna ložiska zlata pod městečkem připadla jen jemu. Ale důvtip a pádné pěsti Buddyho zjednají nápravu a spravedlnost. Netradiční je film v tom, že je v němčině. A čínská kuchyně je šokující. ()

RedHot odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, předávno, natočil se v jedné slunné zemi příběh o bručounovském silákovi a vychytralém hubeňourovi. Ti dva museli táhnout za jeden startovací řemen a zahnat zlé gangstery pryč od své garáže... "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" u diváků slavilo. Tvůrci tudíž usoudili, že stačí zkombinovat Spencerovy svaly a Hillovu tvářičku, zamíchat to celé v řídké dějové omáčce a vznikne něco podobného. Zkusili to mockrát a pokaždé jim to nevyšlo. Později se na to Hill vykašlal a tak vznikaly takové klenoty jako "Banánový Joe" nebo mnou právě kritizovaný "Buddy míří na západ", ve kterých byl Spencer na bandy hadrových zloduchů sám. Sólo nudil ale stejně úspěšně, jako nudil ve dvojici, já u toho skutečně usínal už jako dítě. Bravo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama