Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak trochu oslava rasismu. Kdyby soud nebyl rasistický, hlavního hrdinu by za tu domnělou vraždu své indiánské ženy nechal pověsit, a né ho odsoudit na směšných pět let ve vězení. Takže ten už by se v žádném případě nemohl po pěti letech pomstít (i když, na druhou stranu, coby duch mohl strašit padoucha hned druhý den po popravě). A hlavní padouch doplatil na to, že se snažil prosadit v jiném oboru, než na jaký měl talent. Kdyby si otevřel odtučňovací kliniku, sklidil by úspěch. Minimálně z Buda Spencera osekal mačetou přebytečný tuk prvotřídně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tyhlety pohádky pro chlapy v italském provedení začínám mít ráda. Tahle měla i krásně temnou atmosféru. Nebudu hodnotit katastrofální český dabing, šetřit se musí, ale aby všechny padouchy namlouval jeden Přeučil s hlasem slizčím všech hlavonožců, to je tedy poněkud nestravitelné. Samotný film je však stravitelný velmi, možná i proto, že v něm Spencer zmlátí čtyři chlápky, ale když je jich více, zmlátí oni jeho. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Standardní italský "rodokaps" s Brettem Halsey, který je pro mne v roli hlavního hrdiny daleko přijatelnější než Franco Nero. Slušná hudba A. F. Lavagnina (tentýž, co složil hudbu k Pokladu Inků a jsou zde vskutku patrné některé společné prvky). Přibližně třetí čtvrtina filmu s nočními scénami soubojů v lese to vytahuje nad průměr, ale zbytek tento typický špageťák strhává do průměru, umocněného i celkem nudnými a zbytečnými dialogy. Silné tři hvězdičky. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento western ma pravdu povediac moc extra nebavil, ani to zaverecne finale v tom preriednutom lesiku nemalo ziadnu energiu. Chybalo tomu napatie a to hladanie kto z koho bolo zbytocne vsunute do filmu. Na obale DVD je zobrazeny Bud Spencer, ale podla mna zas taku hlavnu ulohu vo filme nehral. Najprv som si myslel, ze to bude nejaka westernova komedia, ked tam hra Spencer. Film bol viac do westernovej skatulky, aj ked obcas sa tam nieco malicke vyskytlo, co by naznacovalo, ze je to aj komicke. Pre mna osobne to bol skor slabsi film na westernovom poli, ktory rychlo vysumi po prvom prezreti. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak a Dario Arganto vstoupil na filmovou půdu s nímken,který jak se v pozdější jeho tvorbě ukázalo by jen těžko čekal. Westernem. Je možné,aby tohle natočil Dario Arganto,pro mě nejlepší italský režisér hororů? Westerny zrovna moc nemusím pokud v nich nehraje třeba Estwood nebo Bronson,ale tady se objeví i Bud Spencer,který si tu zahrál drsňáka. Jedná se o první Argantův film a musím s čistým svědomím konstatovat,že velmi zdařilý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama