Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o komisaři Rizzovi, kterého výborně ztvárnil Bud Spencer je ve znamení změn. Kromě českého dabingu, kde Spencera nově namluvil Rudolf Hrušinský, je celý snímek laděn více komediálně, něž předchozí dva díly. O zábavu se tu postarali bývalý strážmistr Caputo, z kterého se tak stala komická figurka a malý černoušek Bodo, výborně mu sekundujíce. Komisaře Rizza, který viditelně přibral, případ zavedl až do Afriky. A tam není o dobrodružství nikdy nouze. Příběh doprovázejí povedené záběry na Africkou krajinu a místní zvířata všeho druhu. Rizzo je po celou dobu takový kliďas, až jsem mu to chvílemi záviděl. Ale když ho někdo naštve, pěsti lítají všemi směry a nikdy neminou cíl. A tak se tu opět setkáme s typickými spencerovskými zábavnými rvačkami. Tempo je pohodově odpočinkové a nikam nespěchající. Dlouhá stopáž mi nijak nevadila. Takových snímků u kterých se člověk nejen pobaví ale i dobře odpočine po náročném dni je opravdu dosti málo. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi pořád Kiru" "Tak jo Kiru", moje oblíbená filmová replika, kdy Bud Spencer naplňoval můj klukovský svět silou pěstí a zábavou do té doby nevšední. Super lehká komedie s hercem, který byl hrdinou pro generaci kluků zvaných "husákovy děti". Tenhle film doporučuju všem, kteří se chtějí jednoduše pobavit. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemluvte za jízdy s řidičem........... Komisař Rizzo opět v boji proti drogovým dealerům. Tentokrát se vydá do Afriky. Vše začíná v Johannesburgu. CITÁT - Špagety vařím já, ty tomu nerozumíš......... Bud Spencer zde předvede pestrou škálu svého umění. Tanec, pilotování letadla nebo jízdu autobusem. Tento příběh je však hodně roztahaný a akce prořídla. Je tu více bezduchých dialogů a nudných míst. Je to hodně o cestování a ke konci i o přírodě. Nejhorší příběh s quadrologie. CITÁT - Pojďte se podívat chytili nosorožce......... Ani finální velkolepá bitva v safari tomu nepomohla.Předchozí díly - Policajt drábem za 5 hvězd, Policajt v Hong Kongu za čtyři hvězdy a tento příběh jen za 3 hvězdy. Následuje Milionový brouk, který se v originále jmenuje Policajt v Egyptě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer mluvící hlasem Rudolfa Hrušinského - a je vám jedno, že zápletka je jako obvykle měkká a rvačky příliš okatě nahrané. Nelíbil se mi ani trochu střih (kromě tradičně nepovedených triků včetně těch střihových) a ani záběry kamery, naopak skvělé jsou lokality, chytlavá hudba a už zmíněný dabing, jehož herecké obsazení je skutečně skvostné (za všechny Stanislav Fišer, Eva Hudečková). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tretom diely seria definitivne opustila serioznejsie pojatie a naplno sa z toho stala kasicka fackovacia komedia s Budom Spencerom. Po kratkom uvode v Neapoli sa film presunie do Afriky, kde sa v exotickych lokaciach strieda jedna bitka za druhou a popritom sa akoze patra po priekupnikoch drog. Dost velky priestor tu dostal nesikovny Caputo a bohuzial aj lostomilušký cernosko, ktory je na zabitie. Bitky su uz klasicke jednoduche fackovacky v ktorych ma Bud bez problemov nad vsetkymi prevahu a tak bez mihnutia oka vyfackuje aj skupinku wrestlerov. Bud sa dokonca predvedie aj vo vode a ukaze, ze mu to stale plave rychlejsie ako napriklad krokodilovi. Ako pokracovanie seriozne pojatych predoslych dielov je film sklamanim, ale ako klasicka komedia s Budom Spencerom to funguje bez problemov. 5/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V 35. minutě lze vidět na podstavci britský lehký tank Crusader z druhé světové války. (Lucas87)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)

Reklama

Reklama