Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemluvte za jízdy s řidičem........... Komisař Rizzo opět v boji proti drogovým dealerům. Tentokrát se vydá do Afriky. Vše začíná v Johannesburgu. CITÁT - Špagety vařím já, ty tomu nerozumíš......... Bud Spencer zde předvede pestrou škálu svého umění. Tanec, pilotování letadla nebo jízdu autobusem. Tento příběh je však hodně roztahaný a akce prořídla. Je tu více bezduchých dialogů a nudných míst. Je to hodně o cestování a ke konci i o přírodě. Nejhorší příběh s quadrologie. CITÁT - Pojďte se podívat chytili nosorožce......... Ani finální velkolepá bitva v safari tomu nepomohla.Předchozí díly - Policajt drábem za 5 hvězd, Policajt v Hong Kongu za čtyři hvězdy a tento příběh jen za 3 hvězdy. Následuje Milionový brouk, který se v originále jmenuje Policajt v Egyptě. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější, nejakčnější a nejpříjemnější film s komisařem Rizzem. Výbornou rvačku uvidíte hned na začátku filmu v autobuse a poté jich přibývá a ta konečná je opravdu dlouhá a dynamická. Hodně se nasmějete a nakonec, když Rizzo vysvětluje černoušku Bodovi kde je jeho táta, možná i nějaká slza ukápne. Prostě nefalšovaná zábava. ()

Reklama

miki68cz 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi pořád Kiru" "Tak jo Kiru", moje oblíbená filmová replika, kdy Bud Spencer naplňoval můj klukovský svět silou pěstí a zábavou do té doby nevšední. Super lehká komedie s hercem, který byl hrdinou pro generaci kluků zvaných "husákovy děti". Tenhle film doporučuju všem, kteří se chtějí jednoduše pobavit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer mluvící hlasem Rudolfa Hrušinského - a je vám jedno, že zápletka je jako obvykle měkká a rvačky příliš okatě nahrané. Nelíbil se mi ani trochu střih (kromě tradičně nepovedených triků včetně těch střihových) a ani záběry kamery, naopak skvělé jsou lokality, chytlavá hudba a už zmíněný dabing, jehož herecké obsazení je skutečně skvostné (za všechny Stanislav Fišer, Eva Hudečková). ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Když něco chceš, musíš mi říct a já ti to stejně nedám.“ Bodo, ten roztomilý a vtipný klučina, by v jednom kuse baštil, Caputo by rád vlastnil restauraci, ale už při pohledu na jeho FÁRO je to mizivá představa, no a Bud Spencer v roli komisaře Rizza obstál jako obvykle na výbornou. Při tomhle filmu se vždy dobře pobavím a zarelaxuji. A chtěl bych jeden ten malý stříbrný kamíneček, ehm ehm. /90%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)

Reklama

Reklama