Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tu nadhled, který Spencerovy filmy mají. Člověk to často očekává, jak silně je to s ním (a s Hillem) spjato. Pár vtipných momentů tu ale bylo. Námět je spíše vážnější, nijak zvlášť mi to nevadí, nijak zvlášť mě to neuspokojuje. Neočekávejte ale typickou komedii Spencer(/Hill). Z Rizzo série mě zaujal snímek nejvíc. ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Inspektor Rizzo je naprosto originálním členem neapolského policejního sboru. Odmítá nosit zbraň a vše řeší silou svých tvrdých pěstí. Nový policejní náčelník se s jeho postupy nehodlá smířit, ale přichází ve velice nevhodnou dobu - ve městě se totiž objevila nová, smrtelně nebezpečná droga a následují první oběti. Mezi nimi je i jeden z věrných policejních informátorů. Mohutný policista přebírá zákon do svých rukou a žádná přesila mafiánských zabijáků ho nemůže zastavit. První z řady a jako jediný neviděn v dětství. Přiřazováno spíš do lehce napínavých krimi snímků. U Buda se samozřejmě ten komediální moment najde pokaždé, ale jinak je to celé tentokrát zasazené spíš na vážnosti. Oblíbenec Caputo tu nemá bohužel svůj prostor a objevuje se spíš minimálně. I přesto se jedná o slušnou ( nezvykle drsnější ) krimi podívanou s Budem Spencerem v hlavní roli, a ta hudba je skvělá! "Neměl by si sirku ?... Měl jsem ho na mušce inspektore!... Nechystá se utéct, tak kam ten spěch ? Dostaneš novej rozkaz! Ode mě! Jdi se projít!" ()

Reklama

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a každopádně nejzábavnější a nejlépe natočená samostatná spencerovka,což dokazuje i fakt,že se z toho nakonec vyloupla série.Každopádně kdo zná italskou kinematografii jen jako změť intelektuálů typu Fellini,Bertollucci či Pasolini,měl by se pomocí tohoto filmu přesvědčit,že Italové umí i skvěle bavit. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Prvý film s komisárom Rizzom a na rozjazd fakt dobré. Je to v podstate jednoduchý, nenáročný, oddychový film. Je tu obrovské množstvo zlosynov, ktorí sa objavujú či už s Budom Spencerom alebo s Terencom Hillom v ich filmoch, dokonca aj vo filmoch s ich dvojníkmi (Šimon a Matúš). "Zavolej policii! Ale vždyť je tu chlupáč. No právě." ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený start série filmů s komisařem Rizzem, zde tedy ještě inspektorem Rizzem. První díl je oproti svým nástupcům více krimi než komedie, což se odráží nejvíce na ději, který je nezvykle poněkud "drsnější". Nicméně i tak zde Bud Spencer hází suché fórky na všechny strany a mlátí jednoho padoucha za druhým. K legendárním pěstním soubojům snad jen dodám, že jsou více realistické a celkem dobře provedené. Zápletka je kupodivu velmi zajímavá, do poslední chvíle i dokonce trochu napínavá a děj rozhodně nenudí a je kvalitně zpracovaný. Film má dobrou atmosféru, Bud Spencer hraje dobře a dojde i na citlivější a dojemnější scény. Postavy taktéž povedené a sympatické. Perfektní snímek, který i po letech má své kouzlo a kdykoliv se na něj rád podívám. A pro fanoušky Buda Spencera je to naprostá povinnost. 10/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)
  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)

Reklama

Reklama