Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +Bud Spencer, akce, příběh, děj -víc takovýchto filmů mi chybý/// Parádní a nečekané. Tohle jsem viděl poprvé a tohle je jeden z mála filmů, které se berou smrtelně vážně a řadí se do škatulky krimi nikoliv komedie. Z toho druhého žánru je to snad jen několik soubojů, které můžou pobavit, ale přesto nejsou moc v duchu "záporák schytá ránu, uděla nějakej klaunskej pád a jde si pro další" V tomto filmu to do nich Bud Spencer pere s vervou a nelítostně a to tak, že ty facky opravdu cítíte a lámání kostí slyšíte. Rovněž detektivní (krimi) část nestojí v pozadí. Naopak je zajímavá, kvalitní a v mnoha směrech překonává i jiné, čístě detektivní filmy. Rovněž dojde i na citlivější notu. Prostě tenhle film překvapil, dal mi toho opravdu hodně. Užil jsem si ho a mám z něj radost./// Celkem 89%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V televizí viděný režisérský sestřih o 100 minutách byl vcelku slušnou zábavou. Bud Spencer předvádí to, co obvykle, ale tentokrát ne v příliš komediálním snímku. To je na jednu stranu dobře, protože tématika by byla komedií trochu pokažena, ale na druhou stranu tu není starý známý nadhled. Proto jsem si nebyl jist, zda to celé brát hodně vážně nebo ne... Ve výsledku tak vnímám Policajta jako průměrnou zábavu, v které to Bud zkusil trochu jinak a nevyšlo to zase tak marně, jak by jeho milovníci čekali. Mimo toho ten český název mi přijde dost divný... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, jak se píšou hlášení. Nejsem spisovatel, ale policajt." Komisař Rizzo zkrátka není příliš administrativní typ, ale je to velkej sympaťák. Ve svým rajónu se vyzná, rád mlátí sprostý podezřelý, "vylepšuje" tvar Lamborghini drogovejch dealerů, jízda autem po schodech mu nečiní nejmenší problémy a když je někoho potřeba praštit zmrzlou rybou, tak to udělá. Mně se prostě líbil ten poklid městečka Neapole, ve kterým si policajti s mafiánama vytyčili meze, ve kterejch se budou respektovat. Tohle je prostě pohodovka, která občas brnkne na dramatičtější strunu, semtam nabídne vtípek a dodá hrdinu natolik kladnýho, že bych za něj snad klidně psal ty hlášení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Policajt Drabem ani nie je tak komediou, ako skor takou odlahcenou kriminalkou o drogach a podsveti v meste Neapol. Dokonca ma aj aky-taky scenar, film vsak ponuka vsetko, co ma divak tak rad : hlasky, spencerovsku fackovacku se vsim vsudy, dokonca aj par akcnych scen sa najde. Perfektna oddychovka na odreagovanie sa po tazkom dni, ktoru mozem len doporucit. 89 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem byl opravdu spokojený s filmem, kde hrál „jen“ Bud Spencer. Hillova absence se tak ukázala býti bezpředmětná (přestože nejlepší kousky jsou hlavně ty, kde hrají oba dva). Kriminální drama s humorným podtextem se mi líbilo od první minuty a samotný příběh/scénář byl na hodně slušné úrovni. Stejně tak i akční scény (honičky/souboje). Dokonce se tu objevilo i několik vražd, což nebývalo zvykem. Postava Rizza (Chlupáče) patří mezi vůbec ty nejlepší, které ve svém „singlu“ Bud Spencer ztvárnil. Takže každopádně můžu doporučit.70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)

Reklama

Reklama