Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 1

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (CinemArt)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (819)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jsou to opravdu hodně silné 3*. Podle recenzí jsem čekal směs nechutných a vulgárních vtipů, což jsem také dostal, ovšem v natolik neotřelém a originálním podání, že jsem se chtě nechtě nahlas a často smál. Ono mi přijde vtipné už jen to, že všechny ty oplzlé MacFarlaneho hříchy vypouštělo z úst tolik hereckých es, nemluvě pak o tom, jak smrtelně vážně nebo naopak roztomile dementně se při tom dokázali tvářit. Ale abych scénáři moc neškodil, některé džouky jsou skutečně znamenité a celková "propagace" divokého západu, kde všechno hrozně zapáchá a i návštěva jarmarku představuje smrtelně nebezpečnou záležitost, si také získala mé vřelé sympatie. Ke konci už sice MacFarlane pomalu ztrácí dech, ale pořád má v zádech jak přenádhernou Charlize Theron, která je usměvavá a energická jako ještě nikdy, a také Liama Neesona, který si záporáka střihl očividně s velkou chutí. Ale jestli si tenhle film kvůli něčemu vážně zaslouží diváckou pozornost, tak jsou to naprosto dokonalá camea - například scéna po titulcích (konkrétně po "THE END") mě zatím nikdy takhle moc nepobavila.. 4* visí ve vzduchu, uvidíme příště.. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

4* za ty nekorektní sexistický hlášky, kterýma mi MacFarlene připomněl jeho Oscary. Tohle je parádně ujetá parodie. Navíc Charlize je kost a má tu správňáckou roli, a ty camea – Cesta do budoucnosti a Django – taky stály za to. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba **** | humor *** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu **** ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za dvě parádní camea to nejde nemít rád. Jen je škoda, že Seth MacFarlane podlehl úspěchu Médi, ztratil sebereflexi a obsadil se do hlavní role. Jako komediální režisér je schopný. Jako herec vůbec a v kontrastu s fakt dobrými výkony všech ostatních to vynikne ještě více. Ten chlap fakt nemá charisma. Díky tomu pak těžce nefunguje vážně myšlená romantická linie se skvělou Charlize Theron. Romantika by brzdila tempo i schopnějšímu herci a celé to díky ní působí nevyváženě. V jednu chvíli se smějeme detailnímu záběru na ovčí penis a v druhé máme s vážnym ksichtem konzumovat vztahové pravdy. Všudypřítomné fuckování taky není vtipné a ani se do westernu nehodí. Pořád tam ale dobré vtipy jsou a koukat se na to dá. Jen si MacFarlane musí uvědomit, že každá jeho myšlenka není úplně vtipná, jinak dopadne jak zkrachovalý celebrity, z kterejch si tak rád dělá srandu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rková komédia z divokého západu s Charliz Theron a Liamom Neesonom ako záporákom. Silné to ingrediencie, ktoré vyšli na vnivoč. Sitcomovské primitívne vtípky bez nadväznosti, už len rehot divákov v pozadí chýbal, Macík bol dejovo oveľa konzistentnejší. Väčšina obsadenia pôsobila neprirodzene, napochodujeme do záberu a pokecáme si, okrem uvoľnenej Charlize Theron. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co mám k tomu svému hodnocení říct? Vždyť já snad nikdy neviděl tak rozporuplnou komedii. Na jednu stranu inteligentní a vcelku originální humor a na druhou stranu fekál, kterej byl nejenom trapnej, ale taky byl dost zbytečnej. Taky mě překvapilo, jak se Seth MacFarlane nebojí zangažovat Neil Patrick Harrise a přidat trošku vtip z HIMYM v podobě Barney Stinsona, protože přesně toho tady Neil Patrick Harris hrál. Každopádně to beru. Bylo to to příjemnější z celého filmu. Dvě hvězdičky ale jsou moje výsledná známka a měnit to nehodlám. A to i přesto, že jsem se párkrát opravdu upřímně zasmál. Jenže co je to oproti faktu, že před sebou mám totálně nevyrovnanou komedii, která vůbec neví, co chce. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Seth MacFarlane napísal na námet svojho filmu román, ktorý bol uvedený na trhu 4. marca 2014. (figliar)
  • V 93. minutě, kdy Albert (Seth MacFarlane) dostane kamenem po hlavě, rotuje hlavou a tělem na druhou stranu než by tomu bylo při skutečném zásahu. (septic)
  • Ve scéně, kdy se střílí na "Runaway slave", se Anna (Charlize Theron) vsadí, že trefí každou vystřelenou kulku. Je slyšet 12 výstřelů, ale cílů je pouze 10. (M1k3k)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama