Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 5
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 5

Recenze (78)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hrátky s identitou, černý humor, supr charaktery (u mě vede gay brácha Felix a vědátorka Cosima, časem i čím dál tím víc upjatá housewife Alison), naprosto úžasná Tatiana Maslany v životní(ch) roli(ích), na hranu 3 a 4 hvězd to sráží občas slabší scénáře a občas vyšší koncentrace klišé než by mi bylo milé, za nedostatečný prostor pro Teddyho (ve třetí sérii chybí úplně, skandál!) a znatelně slabší druhou sérii Orphan (is the new) Black prozatimně zaokrouhlen dolů. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Celý pilot stojí a padá na charizmatu hlavní hrdinky, která ho má naštěstí na rozdávání. Potenciál do budoucna by zde byl, jen ho nezabít případnou (hrozící) vatou a klišé. Hodnocení pilotu: 77% ___ Druhá epizoda byla jednoznačně slabší, vyložila několik karet na stůl, ale jaksi zmizela atmosféra. Doufejme, že se třetí epka vytasí s nějakým esem v rukávu. Hlavní postava je stále velice sympatická, ale to pobíhání sem tam nebaví. ___ Přede mnou poslední dvě epizody a já si marně lámu hlavu s tím, zdali se do nich vůbec pouštět. Čím více autoři rozkrývali tajemství, tím klesala epizodu za epizodou atmosféra, atraktivita, ale především ono dravé a zábavné tempo. Hlavní hrdinka se skryla ve stínu charismatické "stepfordské paničky" Alison, z drávé (ze začátku nejzajímavější) Cosimi se vyklubal otravný jedinec a na vrchu této nesourodé "pyramidy" je naprosto iritující, otravná, zbytečná svou existencí, Helena. _____ Nabalovaná klišé tomu nepřidávají a ač mám Beth, Alison, Miss S a Felixe opravdu rád dávám tomu vale. Škoda. 65% ()

Reklama

ICTS 

všechny recenze uživatele

Žena jménem Sarah Manning vidí ženu na nástupišti, kterou nikdy předtím neviděla, ale vypadá naprosto identicky jako ona. Neznámá žena spáchá sebevraždu, Sarah toho využije a ukradne jí identitu - od té chvíle je součástí bláznivé polévky polorealistických klonovacích technik a tajného genetického inženýrství. Je to skvěle napsaná a dokonale promyšlená série. Velký podíl na tom má pozoruhodný výkon relativně neznámé Tatiany Maslany. O tomto seriálu jsem věděla dlouho, ale neměla jsem nějakou motivaci se na něho podívat. Bránil mi to můj odpor k Sci-fi žánru. Pak ale nastal zlomový den, kdy jsem se nudila a narazila jsem na něho na Netflixu. Jsem strašně ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože co se z toho vyklube je až k neuvěření. Opravdu mohu říci, že neznám žádný jiný seriál, který by se téhle bombě jednoznačně vyrovnal. Jsem ráda, že jsem mohla být svědkem takové geniality. Nejvíce, co mě na tomto seriálu mrzí je to, jak nedoceněný je a o Tatianě ani nemluvím. Další věc, proč je seriál tak úžasný, je ta, že má skvělou hudbu. Všimla jsem si, že často hraje hudba, což uvádí diváka do většího rozpoložení a napínavosti. Zaujalo mě, že i když hraje Tatiana pět hlavních postav(a více), nepřijde vám vůbec, že všechny postavy hraje jen jedna herečka. Postavy jsou tak rozdílné, jak chováním, tak vzhledem. A na akcenty nesmím zapomenout-Tatiana zvládne jak ukrajinský, americký, tak britský, a to je samotná Kanaďanka. Naprosto smekám. Toto bylo přímo porno pro všechny moje smysly. Každá věc na tomto seriálu byla úžasná a hlavní hrdinky byly pro mě jakou rodina. Nejoblíbejnější postavy: Cosima, Helena, Alison #CloneClub Forever ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý seriál. Aby bylo jasno, tak je nutný mini spoiler (který se dozvíte asi ve druhé epizodě). Odehrává se to v dnešní době s malou sci-fi vědou, a to klonování. Hlavní hrdinka začne postupně narážet na svoje klony, což už vypovídá z toho, že herečka musí být úžasná a také, že je. Vážně geniálně zahrané. Nejdřív jsem myslel, že si filmaři reálně našli jednovaječná dvojčata, ale ono ne, ona vážně hraje všechny svoje postavy. Už jenom díky tomu to za to stojí. A navíc je i moc pěkná! Všechny scény, kdy se objeví víc klonů v jedné scéně, tak jsou totálně super. Nebo když se postavy musí prohodit role, to je vždy perfektní. Ten humor je vážně skvělý. Příběh je tu velmi důležitý. Hlavně na začátku je zajímavý. Chtěl jsem opravdu vědět, kdo za tím vším stojí. Má to i naprosto parádní hudbu, takovou přísnou. Akorát bohužel nakonec seriál tak bezvadný není. V seriálu se začne objevovat čím dál tím víc postav a mě to postupně přestávalo zajímat. Jde mi o to, že mě nebavily dějové linky většiny klonů. Od třetí série mě bavily tak tři postavy. Vlastně by bohatě stačil celovečerní film. Nejradši bych dal 4 hvězdy, ale nechci mít mezi hodnocením samé topky 70/100 ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Maslačka není tak úplně moje oblíbenkyně, ale tuto mnoho-roli hraje fakt parádně! Navíc je to napsáno a natočeno výborně! Klasicky se najdou chyby i nějaké ty nelogičnosti, ale minimálně v prvních třech sezónách to nijak a ničemu nevadí. Čtvrtá sezóna byla už o něco slabší a pátá byla už překombinovaná a taky celkem nudná... Ale celkovému dojmu ze seriálu to nijak zvlášť neublížilo... Celkové hodnocení 74% ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Tatiana Maslany je Kanaďanka, ale hraje postavy britského, amerického, německého, kanadského, finského a ukrajinského původu. Je také tváří francouzských, italských a rakouských postav. (ICTS)
  • Pro hlavní roli Sarah byla původně zvažována Ellen Page, ale režisér trval na poctivém castingu, kde Tatiana ohromila a roli získala. (Eržik)
  • „Clone club“ je název, který označuje fanoušky Orphan Black. V některých kruzích jsou obzvláště oddaní lesbičtí fanoušci „Clonesbians“. (ICTS)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama