Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som naozaj rád, že po 20.rokoch čakania konečne vyšlo DVD s týmto výnimočným dokumentom, ktorý ponúka pohľad na kulturistiku, ale aj Arnolda, ako výnimočného človeka. To že ním naozaj je, hádam pochybuje málokto. Jeho cesta od kulturistiky, cez herectvo, až po politiku, je splnený americký sen. Nehanbím sa za to, že od mojich 13.rokoch bol mojím vzorom a obdivujem ho dodnes. V tom veku som sa dostal ku VHS kópii vo fanklube v Košiciach. Čo by som v tom čase bol dal za takéto DVD. .. Dnes už iba nostalgická spomienka na moje roky strávené v posilovni a zlatú éru akčných filmov, ktorým Arnold kraľoval. Dokoment dokonale odhaľuje Arnolda ako osobnosť, ako človeka cieľavedomého, chytrého, vtipného i podpichovačného, ktorý je po všetkých stránkach vždy o krok vpred pred svojimi súpermi. 100%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Časť športov vo mne vyvoláva odpor, inej časti nerozumiem a zvyšok som ochotný tolerovať. Kulturistiku však za šport nepovažujem, lebo jej cieľom nie je športový výkon, ale predvedenie výsledkov nekonečného posilňovania a skrmovania produktov farmaceutického priemyslu. Kulturisti sú pre mňa ľudia, ktorí už po roku cvičenia nedokážu pripažiť a neskôr im robí problém aj normálny pohyb. Napriek svojim predsudkom som film dopozeral, lebo by nebolo poctivé zaujať k nemu stanovisko už po pár minútach sledovania. Ale dopozerať ho si vyžiadalo porovnateľnú dávku vôle, akú kulturisti potrebujú na dvíhanie činiek. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pohľad na to ako vznikajú monštrá. Každodenný tvrdý tréning prinášajúci bolesť a len tým najlepším slávu a obdiv. Arnold Schwarzenegger dosiahol kulturistický vrchol a následne aj ten filmový. Dokument však pre mňa nepriniesol nič extra. Snáď len to, že psychická kondícia je najdôležitejšia aj v tomto čisto fyzickom odvetví. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I didn't want to just be a bodybuilding champion. I wanted to be the Best bodybuilder of all times..." V roce 1977 je kulturistika ve svých zlatých dobách a Arnold v nejlepší formě. Pumping Iron sleduje cestu tohoto jedinečného muže na vrchol. Je to jeho cesta za již 6tým titulem Mr. Olympia. Tento snímek pak jen dokazuje, že Arnold je jedinečný muž, který si šel svou cestou za svým snem. Film se nevěnuje pouze jemu, ale i ostatním vynikajícím kulturistům. Rozhodně to je velice motivující příběh, který dokáže nadchnout spoustu mužů i žen. Do hodnocení a komentáře připočítávám i bonusové videa, která jsou přiložena k 25. Výročí na dvd. Rozhodně doporučuju shlédnout. Pak vás už nepřekvapí Arnoldovo chování či některé řeči ve filmu. Arnold je nejlepší a Pumping Iron je příběh o tomto největším muži. "Tady se rozhoduje kdo je mistr a kdo ne... Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to… A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít. Jít do toho a prostě si říct, překonám to děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím..." (100 %) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)

Reklama

Reklama