Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešikovný zloděj Alex Cardo ukradne vzácný meč jednomu bohatému překupníkovi. Prodá jej čínskému gangsterovi Tommymu. Chytnou ho ovšem policisti a zavřou na tři roky do vězení. Zde Alex narazí na mistra Lee, který ho zasvětí do tajů bojového umění s názvem Prázdná dlaň. Po třech letech Carda propustí, je však okamžitě nalezen muži překupníka, kterému byl meč odcizen. Zbraň má nevyčíslitelnou hodnotu, jelikož se dává jako první cena za výtezství v nejuznávanějším bojovém turnaji Kumite. Alex zde musí bojovat, aby meč získal zpět... (matestlust)

(více)

Recenze (43)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá. Přesto mě tohle nepřímé pokračování bavilo. Příběh je zde prostý, jednoduchý, bez většího nápadu a spracování, ale přesto zaujme. Hlavní hrdina filmu Daniel Bernhardt silně zaujal, je v dobré kondici, ovládá bojové umění. Bitek je zde dost i mimo klasické souboje kumite. Jinač souboje v soutěži kumite se vyvedly. Bylo jich zde dost. Hlavní záporák mě zaujal nejvíc. Daniel Bernhardt také exceloval, ikdyž to neměl zas tak těžké, hlavně finální bitka mohla být lepší, ale to je jen malý detail. Také mohl mít trošku delší a lepší tréning hlavní hrdina. Herecké obsazení celkem zaujme. Potěší návrat herce Donalda Gibba, kterého známé z jedničky. Hudba dobrá. Ve výsledku jsem překvapen, dostávám hodně dobrý film s dobrými souboji a i ostatními prvky, které napomáhají k dobré celkové stránce filmu. Hodnotím na 80% = **** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka "Krvavého sportu" se kupodivu velmi povedla. Nejedná se ale o žádný druhý díl, tedy pokračování, ale jednoduše jinou verzi téměř stejného filmu, který odstartoval kariéru Van Damma. Daniel Berhnardt je na rozdíl od Van Damma, opravdový mistr a bojová umění ovládá naprosto špičkově. Tady mohl projevit svoje nadání, podobně jako později ještě ve dvou mnohem slabších verzích "Bloodsportu" a dále v druhém díle Matrixu (hrál roli jednoho z agentů při bitce na kamionu), tak v Norrisově filmu CUTTER. Bohužel, ač je Bernhardt špičkovým sportovcem, kaskadérem a karatistem, ve světě akčního filmu prostě propadl jako mnoho dalších dřív, než vůbec začal ... Ale film Krvavý sport II: Konfrontace je ve svém pojetí - tedy arénovém akčním filmu naprostou špičkou a vrcholem. Scénář, který vykrádá Van Dammovky jak se dá, je sice otřesný, dialogy také, ale o to tu prostě nejde. Film je doslova postaven na arénových soubojích bojovníků nejrůznějších stylů (není zde snad jen box) a národností. Většinu scén točili opravdoví mistři a experti, souboje mají neuvěřitelnou dynamiku, spád, techniku atd. Vystoupí zde opravdu obrovské množství postav - bojovníků a některé si člověk musí prostě zamilovat, třeba kámoši, které si Alex (hlavní postava filmu) během kumite najde ... a pak jim stejně nakope ... Jak jsem již psal, film je postavený pouze na soubojích, ale ty samotné choreograficky, technicky i střihově dosahují na dobu vzniku maximálního možného vrcholu a kvality. Najde se samozřejmě spousta chyb, jako chvílemi až dětinsky směšný hlavní mistr, hlavní záporák (herec, který jedinný žádné bojové umění ve skutečnosti neovládá), závěrečný trapný souboj atd. Na druhou stranu, pro milovníka martial arts je tohle úžasná přehlídka soubojů a stylů, jaké si jen lze představit a to bez zbytečných a nepřehledných prostřihů. Prostě profesionální práce ... ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Taký divný dej..začiatok ani nepostrehnete, len vidíte ako sa frajer dostal do basy.Tam sa naučí ovladať to svoje ČI, či čo to vlastne je a zrazu dokaže na diaľku jedným úderom ruky roztrhnúť pomaly aj balvan.Víde z chládku ani neviete ako..sú tam akoby nelogické trhliny v scénari.Základným pilierom filmu sú bitky v súťaži.Tie ma vždy bavili.. ak som nebol jej účastník... ináč by to bol skoro odpad. cz dabing ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bernhardt si evidentně okoukal gesta a mimiku páně Van Damma a minimálně v ringu se o ně pokouší seč mu síly stačí. Kupodivu nepůsobí nijak trapně, protože kopat rozhodně umí, možná i líp než jeho vzor. Turnaj Kumite je opět ozdobou a páteří celého filmu, bohužel už však nepůsobí tak okázale a bohatě jako v jedničce, znovu se však dočkáme vcelku zajímavých soubojů i různorodých bojových stylů. Samotný Bernhardt a jeho bojové umění je pak (téměř) pastvou pro oči. Slabinou je určitě postava "moudrého" učitele Suna v podání směšného Jamese Honga, který vystupuje i jako vypravěč. Vypravěčské vstupy do děje ( starý Sun a skupinka napjatě poslouchajících fakanů) jsou pak na celém filmu úplně nejhorší a nebýt jich dám vyšší hodnocení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dnes som videl tento film prvykrat a som velmi prijemne prekvapeny. Az mi je luto, ze som ho nevidel za detskych cias, pretoze by to pravdepodobne patrilo k mojim najoblubenejsim arenovkam. Oproti jednotke to ma tentokrat aj nejaky pribeh. Je sice postaveny na obohratych klise ale funguju aj po miliontykrat. Konecne ma hlavny hrdina aj nejaky zamer a nie je to postavene len na nonstop bitkach. A aby sa to nebralo prilis vazne, tak to je odlahcene komickymi vsuvkami hlavne vdaka postave mentora v podani Jamesa Honga. Jedinym horsim aspektom su herci. Niezeby v jednotke niekto predvadzal nejaky zposobivy vykon, ale Van Damme je sympatak a Bolo Yueng hnusny xicht, takze ich postavy funguju aj ked nikto z nich poriadne nehra. Oproti tomu je Daniel Bernhardt nevyrazna hnusna drzka vhodna na nejakeho druhoradeho zaporaka a po hereckej stranke to tiez nie je nic extra. Hlavny zaporak Ong Soo Han ma skoro rovnako namakane kozy ako Bolo Yueng, ale ani napriek tomu, ze sa jeho postava vola Demon, nepôsobi prilis demonicky. Aspon ze z par dalsich vedlajsich bojovnikov sa vykluju sympataci, ktory pomôzu hlavnemu hrdinovi. A ako posledny tu je Donald Gibb, ktory je este zbytocnejsi ako v jednotke. Ale podme konecne k bitkam, ktorych tu je viac a hlavne su ovela lepsie ako v jednotke. Nenapada ma nejaka dalsia arenovka z tej doby s lepsimi bitkami. Su dostatocne dynamicke, pestre, choreografia obsahuje aj zlozitejsie akrobaticke chvaty, ktore zboznujem, takze vycitat by sa im dalo len to, ze väcsina ran dopada mimo zaber kamery, Ale to je vo väcsine filmov USA produkcie bezna vec. Nastastie reakcie bojovnikov na udery su adekvatne, takze to vyzera dobre a aj herci, ktori sklamu v dialogovych scenach v bitkach exceluju. Takze dvojka sa mi paci ovela viac ako jednotka a so sympatickejsim castingom sa z toho mohla stat este väcsia klasika ako sa stala z prveho dielu. 7/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Donald Gibb, který hrál Raye Jacksona, je jediný, který hrál v původním filmu a následně i v pokračování. (KucC)
  • Philip Tan, který si zahrál Johna. posloužil tvůrcům také jako choreograf bojového umění. (KucC)

Reklama

Reklama