Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (823)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem asi TAKHLE blízko dát pět hvězdiček, protože horší než Do temnoty to není. Má to sice výrazně rutinnější a nepřehlednější akci, ale zároveň to působí mnohem uvolněnějším dojmem. Jednoduchá zápletka, která už komorním a vtipným úvodem odkazuje spíše k poetice seriálu, dobře využitý padouch, který posiluje Kirkovo dilema a motiv prázdnoty, související s objevováním nekonečného vesmíru, křupavé dialogy (nejdojemnější místa přicházejí v konverzacích), solidní tempo, které tentokrát vychází spíš ze scénáře než z Linovy režie, která trochu nadužívá vyosenou kameru a hyper-kinetické záběry (ve 3D fakt není jednoduché v tom navigovat). Obával jsem no brainer, dostal jsem vintage Star Trek. Bez váhání se zapisuju na další misi s touhle posádkou! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

D O B R O D R U Ž S T V Í aneb ja normálně zjišťuju, že aby byl člověk opravdu šťastnej, potřebuje k existenci nákladný sci-fi blockbustery s epickou výpravou, na kterejch jsou ty prachy fakt vidět. O to větší je to pak totiž zábava, žeano. Neskutečně uvolňující trip a film, kterej prodlužuje život. Zaručeně. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako space opera je to spíše v ranku Marka Stonea než "zamyšleného" Star Treku (tam se to drží jen úvodní desetiminutovku), tempo je sice blockbusterově zběsilé a akce častá, jenže trestuhodně nepřehledná a tak to paradoxně nejlépe funguje jako nahláškovaná komedie, co se nebere vůbec vážně. A jde jí to k duhu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pokud bude kvalita SW upadat a budou jen tupě kopírovat předešlé filmy, tak se ze mě snad stane Trekkie (ne, nestane:). Každopádně nový Star Trek mě sedl daleko více než Star Wars. Lin tu přehnanou akci prostě zvládá na jedničku. Jako velké plus beru, že Karl Ubran = Bones dostal více prostoru a jeho úseky spolu se Spockem jsou prostě boží. Live long and prosper. [Imax 3D] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Z té novodobé trilogie pro mě rozhodně nejzábavnější příspěvek. A z velké míry je to určitě tím, že je tady hodně oslabená pozice kapitána Kirka jako hlavního hrdiny a oproti němu jsou posíleni všichni ostatní. Je super konečně posádku vidět spolupracovat jako tým. Plus simonpeggovské vtipy a klasická hudba, samozřejmě. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • USS Franklin je ve filmu zmíněna jako první loď flotily, co uměla dosáhnout warp 4. Pod vedením kapitána Edisona (Idris Elba) fungovala však až po událostech ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001) a až po vznik Spojené federace planet. V tomto seriálu, ještě před vznikem Federace, USS: Enterprise NX-01 uměla dosáhnout warp 5. USS Franklin tedy musela být starší loď než USS: Enterprise NX-01 a do velení kapitánu Edisonovi musela být svěřena později, až po vzniku Spojené federace planet, jak vysvětlují tvůrci. (Honzíno)
  • Natáčení probíhalo od 25. června do 14. října 2015 a poté od 14. do 31. března 2016 ve Spojených arabských emirátech, Kanadě, Jižní Koreji a Kalifornii. (Varan)
  • V úlohe člena posádky Jamesa Kirka, ktorý má zhodou okolností rovnaké meno ako kapitán Kirk (Chris Pine), sa mihol vedúci vizuálnych efektov tohto filmu. (mivr)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama