Reklama

Reklama

Vědci se snaží zkřížit geny kobry a chřestýše. V laboratoři ale dojde ke kolapsu vinou pracovníka a dojde k požáru. Vznikne ale mutant hada, který uprchne do okolí. Začne pomalu zabíjet nevinné oběti, místní obyvatele. Toho si všimne policistka i místní doktor, kteří se rozhodnou s ostatními dobrovolníky tvora vystopovat. Ten je ale příliš nebezpečný a zabije každého, kdo mu přijde do cesty. Je proto nutné povolat odborníka. Japonský herpetolog ví o hadech úplně vše. Podle indicií, které má k dispozici rychle zjistí, že jde o křížence kobry a chřestýše, dvou nejnebezpečnějších hadů na planetě. Je proto nutné postupovat opatrně. Společně se všichni vydávají do lesa, kde herpetolog vymyslí plán. Nalákají hada do tubusu, do kterého pustí plyn a bude po problému. Jen je potřeba hada odchytit a nalákat kam potřebují... (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl odhodlaný hodit tuhle Céčkovou eko požíračku do odpadu, ale pak přišlo posledních dvacet minut, kdy míra tvůrčí nenápaditosti dosáhla katastrofálních rozměrů a... a byla to sranda ke zbláznění! Gumová hadice šustící listovím, skupinka totálních trotlů svolných k sežrání a „dokonalý“ plán s dlouhou rourou a plynem – to v žádném dobrém filmu neuvidíte. A u žádného dobrého filmu se tak zlomyslně nepobavíte. 30% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní hadí kousek, ve kterém se obří kříženec kobry a chřestýše chystá vylidnit poklidné americké městečko. Příběh začíná nehodou v chemické laboratoři, ze které vzejde obří hadí kříženec Seth, který si to namíří přímo na nedaleké městečko Filmor. Ve městě se pomalu začínají objevovat mrtvoly a po nálezu obří hadí kůže je všem jasné, s čím mají tu čest. Na lov giganta se kromě místní policie, doktora, partičky komických militantů a vědce, který jako jediný přežil nehodu v chemické laboratoři, vydává i odborník na hady Nick Hash v podání béčkového veterána Pata Moriti. Snímek celkem slušně odsýpá za doprovodu typických béčkových hereckých výkonů, páru průměrných lekaček a několika vydařených vtípků. Samotný Seth je proveden celkem obstojně, ale jeho útoky začnou po chvilce působit příliš monotóně, což je škoda. Vše nakonec devastuje doslova za vlasy přitažený konec s plynovou rourou. Jinak se jedná o celkem slušnou béčkovou zábavu pro fandy eko hororů, která mě pobavila na slabší tři hvězdy. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Ďalší z kvanta eko-animal horrorov v ktorých vystupuje prerastený-zmutovaný had. Príbeh je to už 100x videný, had v niektorých pasážach vyzerá skôr komicky a o zaujímavých hercoch alebo o hereckých výkonoch ako takých sa hovoriť určite nedá. Svojho času som však horrory tohto druhu žral, a tak tento film skrz nostalgiu určite úplne nezatracujem. 25% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dnes som zhliadol ďalší nízkorozpočtový horror o obrovskom zmutovanom hadovi. Tento krát to bol kríženec kobry a štrkáča. Vznikol počas nevydareného vedeckého experimentu. Ušiel z laboratória a začal zabíjať ľudí. Je to hlúpsť s príšerným scénarom, slabými hercami a úbohou atrapou hada. Odporúčam, aby ste sa totmuto nezmyslu vyhli. Strata času. Radšej si vypočujte rovnomenný song, ktorý v roku 2012 nahral C.J.Ramone. S filmom má síce spoločný iba názov (King Cobra), ale narozdiel od neho je to pecka. https://www.youtube.com/watch?v=ZSW46XgFeJk * ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Toto celkom dobré béčko bolo dozaista mienené ako akýsi "jedovatý" pendant k Anakonde. V snahe získať pre svoje pokusy najagresívnejšie možné zviera, dr. Burns genetickým krížením kombinuje africkú kobru kráľovskú a orientálneho štrkáča diamantového. Po nehode v laboratóriu had uniká a po dvoch rokoch dorastie na tridsať stôp. A začne si užívať... Na pomoc lekárom a policajtom v mestečku Fillmore v Kalifornii prichádza odborník na plazy Nick Hashimoto (vynikajúci Pat Morita), aby plaza zlikvidoval. "Keďže príroda nebola dosť dobrá, máme teraz vďaka tejto - vede" Hashimoto významne ukazuje na Burnsa, končiac prednášku, "do činenia s druhom, spájajúcim v sebe všetky tieto nádherné (úsmev) rysy". Takto sarkasticky sa príbeh rozbieha. Keďže spôsob chytania koristi u jedovatých hadov nedáva príležitosť k omračujúcim vizuálnym efektom, Kobra sa vydala trochu iným smerom, aby tento "handicap" vykompenzovala. Zvukovo-obrazové prelínačky zabezpečujúce plynulé a sugestívne naviazanie pokojnej scény na predchádzajúcu scénu dramatickú sa v Kobre vyskytujú v takej kvantitatívnej miere, že možno hovoriť o programovo volenej metóde. "Vztyčovacie" zábery "z pohľadu vraha" vyzerajú úžasne (kobra má schopnosť vztýčiť sa tuším do polovice svojho tela) a hudba so sviežim orientalizujúcim akcentom v dramatických pasážach takmer siaha Randy Edelmanovi (hudba k Anakonde) na chvost. Zďaleka najlepšia zo všetkého je ca. 40.minúta filmu - muž na vypnutej obrazovke televízora náhle zaregistruje odraz seba a obrovského hada, týčiaceho sa za ním. Nebudeme si nahovárať - je málo pravdepodobné, aby tvorcovia béčkového monster filmu mali na mysli reflexiu skutočnej hrôzy objavujúcej sa mimo rámec televíznej fikcie. Metafora mylného presvedčenia, že všetko hrozné "za naším chrbtom" sa nás netýka ale perfektne funguje - každé dielo ako také nie je nikdy pevne viazané na pôvodné intencie autora, ale je plne otvorené najrozmanitejším subjektívnym interpretáciám. Suma sumárum - fanúšikovia žánru a najmä herpetológovia sa určite skvelo pobavia. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama