Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvý film so skvelým príbehom, pri ktorom som ozaj rád, že ho rozvinuli do viacerých dielov. Táto séria až na jeden diel mi vždy dá pocit leta. Najmä však prvý diel mi dá vždy nostalgické spomienky na Francúzsko a majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1998. Vždy som túžil mať rýchle auto a preháňať sa s ním v lete po svete, najmä však Ferrari, už len kvôli Formuli 1 a Michaelovi Schumacherovi, ktorému som vtedy fandil, ale tento film mi dal aj iný pohľad na autá. Krásna Marion Cotillard v tomto filme mi vždy pripomenie francúzsku speváčku, ktorú som mal veľmi rád a ešte aj dnes si jej piesne vypočujem, volá sa Alizée. Tento prvý diel však nebol až tak vtipný a nemôžem mu udeliť vyššie hodnotenie, občas ma svojimi rečami nudil, ale konečný výsledok je dosť obstojný. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)

Reklama

Reklama