Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po několika letech práce se hongkongské policii podaří odkrýt síť drogových gangů a inspektor Ma Ho-tin a policista v utajení So Kin-chow odjíždějí se 2 spolupracovníky do Thajska pomoci tamějším policistům zatknout hlavu celé sítě. Operace však nevyjde dle plánů a oba policisté se musí vyrovnat jak s neúspěšnou operací, tak se smrtí svých kolegů. Snímek z hongkongského prostředí v sobě mísí prvky dramatu, kriminálky a akčního filmu. (Tamten)

(více)

Recenze (25)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že na IMDb není v hrajících uveden Vithaya Pansringarm (na CSFD doplněn), který hrál thajského policejního důstojníka Mr. Choowita, protože jeho role nebyla zase tak malá. Akce nebyla vůbec špatná, ale chtělo to lépe rozvést příběh mezi třemi honkongskými polisty (Ching Wan Lau, Louis Koo, Nick Cheung) z protidrogové jednotky. Operace v Thajsku se trochu zvrtne a chování některých postav je potom divné a není v příběhu dostatečně vysvětlené. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé to Benny Chan myslí vážne a za a ma to baví a za b nie. Za druhé to vážne nemyslí a mňa to za a baví, alebo za b nebaví. Čiže je nakoniec jedno, ako to myslí, podstatné je, či ma to baví. No a mňa to bohužiaľ nebaví. Dôvody treba hľadať najmä v tom, že ma neoslovili ani megacool klasiky Johna Woo s Chow Yun Fatom, tak ako ma môže osloviť niečo ako to, čoho sme boli svedkami v tomto filme. Pokiaľ je však akčný Hong Kong vaša šálka kávy, budete minimálne spokojní. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[IFF 2014] Stav hongkongskej kinematografie je mi dobre známy, ale nemám dôvod lamentovať nad ním. Predne, originalita je už takmer zabudnutý pojem a pokiaľ robíte to, čo vám ide najlepšie, zákonite prakticky nemôžete sklamať. Podmienkou správneho akčného filmu z lokálnej produkcie je zábavnosť, a tá Sao Du nechýba. Benny Chan neskladá len prostú poctu žánru, ale posúva hranice znesiteľnosti pre bežného diváka šialene preexponovanými prestrelkami a teatrálnymi emočne vyhrotenými scénami za sprievodu clivých husličiek a klavíra. Striedanie exotických lokácií a hviezdne obsadenie (i keď sa musím priznať, že som môjho obľúbenca Nicka Cheunga takmer nespoznal) dotvárajú skvelú kombináciu, ktorá je pre mňa ako nenásytného požierača žánrových filmov povinnosťou. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánr hrdinského krveprolití je stále naživu ! White Storm mě velmi mile překvapil, jelikož je film extrémně zábavný od začátku do konce. Je to Áčkový, Erkový film, takže fanoušci akčních filmů se můžou těšit na strhující a krvavou Akci, při které jsem nedýchal a oči mi bleskly radostí. Příběh obsahuje spousta zajímavých zvratů, některé scény jsou tak perfektně vygradované, že jsem napětím začal šilhat a při jedné scéně alá Sofíína volba mi ukápla i slza. Hodně Over the Top, hodně přitažené za vlasy, ale kdo má tyhle nereálné akční jízdy v oblibě jako já, tak pod 4* nepůjde. Nářez! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Od začátku tisíciletí se hongkongská kinematografie vzpamatovává z úpadku, který přinesl odliv tvůrců a financí kolem roku 1997. "The White Storm" je jednou z řady spektakulárních produkcí posledních let, které ukazují, že Hongkong je zase zpět v plné síle. Jenže toto zdání ne zcela odpovídá realitě. Je pravda, že štědrý rozpočet, důraz na opulentní akci a především přesazení části vyprávění i akčních sekvencí do exotického zahraničního prostředí (v tomto případě Thajsko) ukazuje na finanční sílu hongkongského filmového průmyslu. Ponechme teď stranou, že ona síla je vykoupená financemi čínských koproducentů a vidinou zisku z čínských kin. Stejně jako "The Viral Factor" evokuje "The White Storm" zlatou éru hongkongské kinematografie, kdy právě produkčně náročné natáčení akčních filmů v zahraničí bylo nejen další atrakcí, ale také jedním z průvodních jevů stability průmyslu. Jenže tehdy nebyly zahraniční lokace výsadou jen hrstky vysokorozpočtových projektů, ale zcela běžně je využívaly i béčkové produkce. Stejné dobře udržované, ale dvousečné zdání vyvolává "The White Storm" i v ostatních ohledech. Zatímco jedni budou nadšeně aplaudovat návratu stylu heroic bloodshed, stejně tak lze film vidět nikoli jako poctu či nový příspěvek žánru, ale prostě jako bezzubou snahu navázat na minulé úspěchy. Jenže navzdory pyrotechnickým eskapádám a snaživé choreografii přestřelek film postrádá grácii stěžejních snímků žánru – od woovek přes zapadlý klenot "A War Named Desire" (natáčený také v Thajsku) po Toovy "Psance" (točené na Macau). Paradoxně byť se zde hongkongská herecká smetánka (Louis Koo, Lau Ching Wan, Nick Cheung) snaží sebevíc, postrádají postavy osobité charisma a pouze se utápějí ve věčném variování plochých schémat. Ve výsledku tu máme film, který by ve zlaté éře hongkongské kinematografie představoval pouze solidní béčkový standard, ale dnes je vydáván za jeden z vrcholů roku. Bohužel nutno dodat, že jím opravdu je. Lze jen doufat, že když už průmysl disponuje financemi, začne se po vzoru svých největších úspěchů obracet k originálním konceptům a ne jen pateticky vzpomínat na zašlou slávu a donekonečna variovat své dávné úspěchy (v tomto případě scénář nepokrytě kopíruje "Kulku v hlavě" a "Volavku"). 7/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (1)

  • Jako choreograf kaskadérů na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Chung Chi. (Rominator)

Reklama

Reklama