Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (743)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Budu zkratkovitý poněvadž doby, kdy jsem sekal jeden cool koment za druhým jsou nenývratně pryč :-) Takže Baleův pupík megacool proměna a respekt za odvahu, s herectvím už slabší. Dále v poslední době neskutečně chameleonský Cooper tentokrát jako roztomilý sympaták. Jennifer Lawrence díky za to že jsi, aneb jak z putky domácí stvořit pomocí geniální kostymérky sexbombu. Respekt výtvarnici. Robert De Niro nejvíc ikonický a strašidelný od dob ... od jakých vlastně dob? Možná od devadesátkového Mysu hrůzy, což si taky zaslouží smeknutý klobouk. A tak dále ještě u několika figurek v podání pravé bloncky Amy Adams, disco Jeremy Rennera ... A co ten film teda? No nic moc. Režisér a scenárista jsou daleko nejslabší články. Škoda! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První letošní velký oscarový favorit ve mně zanechal spíše rozporuplné pocity. Nemůžu si pomoct, ale z filmu jsem cítila hlavně to, že vznikl za účelem získávání mnoha cen, ale David O. Russell jakoby do toho nedal něco více ze sebe, prostě jen natočil retro gangsterku, která vypadá "cool". Stejně jako v Silver Linins Playbook, i tady se David snaží každý monolog, nebo dialog silně vypointovat, jenomže zatímco v Silver Linings Playbook se mu to dařilo hlavně proto, že film byl o postavách, tady už to na mě místy působilo nuceně. První hodina byla i docela utahaná, což jsem nečekala, nicméně druhá polovina už šlápla na plyn a bavila mě, velkou zásluhu na tom má perfektní herecké obsazení, musím zmínit Jennifer Lawrence, která i na velice omezeném prostoru dokázalo to, že právě její scény mi utkví v hlavě asi nejdéle. Špinavý trik je pro mě taková ta klasická oscarovka, u které oceníte kvality (film je dobře napsaný i natočený), ale postrádáte v něm něco osobitého a výjimečného a po skončení zůstanete úplně chladní. Těmi 4* si stále nejsem jistá. 70% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Trochu moc překombinované, to rozhodně. David O. Russell se ale mazlil s každým detailem a vybral skvělé herce do hlavních rolí. Bale je výborný v netradiční (obézní) poloze, ale opravdu jde o týmovou práci, kdy každý dělá co má a ve výsledku je to znát. Na Oskary to určitě není, ale i tak jde zábavnou taškařici, která do diváka humor nepere násilím, ale trousí ho v průběhu jako drobky chleba. Neuvěřitelné kostýmy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO JE COKOLIV... BUDE TO TO NEJLEPŠÍ, CO JSME KDY UDĚLALI.…“ /// Mistři klamu – žádní eskamotéři, ale dva podvodníčci, z nichž VONA je velice přesvědčivá (hlavně, když vyloží všechno na stůl) a VON je týpek s neskutečnou vanou (že by pivo?). Prudící úvod a pak – prostě dlouho tomu nemůžu přijít na chuť, páč to vyprávění je takový zvláštní. Bejt to kniha, tak se nedostanu přes 13tou stranu. Vypráví, vypráví, a když už se zdá, že hodím čelo – jebnou tam něco zajímavýho. A pak zase a zase a zase a nebejt toho parádního vobsazení, asi bych ty 3* nedal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkám ne, aby mě všichni chtěli. 2.) Potřebuju poradit, jak správně motivovat (třeba manžela…). 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut pryč. Čtyřicet minut pryč. Hodina a něco fuč a pořád nic. Tenhle kousek se vleče, žvaní v něm sice vynikající herci (bavilo mě spíš ženské duo Amy Adams – Jennifer Lawrence), ale ani to ještě jaro nedělá. David O. Russell strašně chce a tím si podkopává nohy. Jeho předchozí Terapie láskou byla emočně velmi nestálá, dramaticky povrchní, komediálně průměrná. Herecky ale bravurní. Stejně jako tady. Ale tím to tak trochu končí. Sofistikovaná síť podvodů a intrik mileneckého páru narazí na ambiciózního poldu, který se chce prodrat nahoru. To už se ale pohybujeme ve světě velké politiky a samozřejmě i vyšších cílů tvůrců. Zápletka se rozvíjí velmi pozvolna, tu a tam jí komentují důležití aktéři. Postavy se hromadí, minuty přibývají a tahle gangsterka se pomalu a nepěkně zajídá. To „haló“ kolem si tenhle kousek nezaslouží.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Původní verze scénáře od Erica Warrena Singera byla v roce 2010 na osmém místě žebříčku nejlepších nezfilmovaných scénářů. Natáčení se nakonec ujal David O. Russel, který jej přepracoval. Konečná verze se liší především ve stylizaci postav, záměrem bylo karikovat skutečné účastníky aféry. (KlonyIlony)
  • Natáčení bylo odloženo kvůli teroristickém útoku na Bostonský maraton. Bradley Cooper poté chodil po různých nemocnicích v Bostonu, aby navštívil oběti útoku. (Steel32)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama