Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (744)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem někdy ve třetině chvilku klimbal, takže mi lehce unikaly souvislosti, ale i tak mi tahle konverzačka přišla zbytečně dlouhá a odnáším si z ní jen malé pozitivní střípky: skvělou Jennifer, skvělou hudbu (bohužel prokládanou dlouhými úseky ticha), Mexičana co hraje Araba a skvělý moment rozčarování, který ale nedokáže vykoupit to, že mi ve zbytku něco chybělo. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych siz novu *** ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Snaží li se někdo namalovat na zeď kosočtverec, bude to pořád kunda, i když pečlivě namíchá barvy a použije exkluzivní štětce z koňských žíní. Obsah a obsazení mě nadchlo, těšil jsem se jak cigoš na sociální dávky, a pak jsem dvě hodiny otráveně sledoval, jak se partička pitoreskních figurek v podání špičkových herců marně pokouší vytlačit scenáristickou zácpu a ukojit režisérské ambice egoistického, artového psychotika. Je z toho chaotická, neředěná dávka koncentrované, žvanivé nudy, určená zejména pro notorické okusovače nehtů, hloubavé sociální rádobyinženýry a všechny ty, co jsou schopni opětkovat i Příjezd lokomotivy. To takový já opět neváhám sáhnout k odborným, erudovaným, filmově teoretickým termitům a s klidem to označit za "Iritující pičovinu". ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z nějakého zvláštního důvodu je, pro mě další nezajímavý a poměrně nudný Russellův film, nominovaný na Oscara. Je to dlouhé, kromě camea De Nira není moc na co koukat a celé se to jakštakš rozjede asi 20 minut před koncem, což je u 140 minutové záležitosti docela dost blbý. Ano, Bale předvádí kvalitní výkon, ale naproti tomu Di Caprio to rozjel přímo neskutečně. Nejzajímavější scéna tady nesahá prakticky po kotníky té neslabší z Wolfa. Nevím proč, ale pokud jde o podvádění vznikly letos filmy dva, jenže tohle nemůže být absolutně žádný soupeř pro Scorseseho klenot. Přiznávám že se u filmů velmi rád bavím, anebo alespoň se nechám něčím napínat. Podstata American Hustle mě zůstala zcela utajena. Ten závěrečný geniální plán nebo spíše podraz je totiž natolik slabý a směšný že mě to až překvapilo. 50% a víc ani ťuk. PS: Není mě jasné že diváci neprokoukli nudný Russellův "špinavý trik" již v minulé Terapii láskou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pozerá sa na to skvelo. Má to nádhernú kameru, kulisy a kostýmy. Atmosféra 70. rokov je úplne odzbrojujúca. Ale scenár je nanajvýš priemer a casting je síce hviezdny a niektorí podávajú fantastické výkony (najmä Amy Adams a Christian Bale), Jennifer Lawrence je zle obsadená a nechápem, ako sa z Jeremyho Rennera stala hollywoodska top hviezda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Budu zkratkovitý poněvadž doby, kdy jsem sekal jeden cool koment za druhým jsou nenývratně pryč :-) Takže Baleův pupík megacool proměna a respekt za odvahu, s herectvím už slabší. Dále v poslední době neskutečně chameleonský Cooper tentokrát jako roztomilý sympaták. Jennifer Lawrence díky za to že jsi, aneb jak z putky domácí stvořit pomocí geniální kostymérky sexbombu. Respekt výtvarnici. Robert De Niro nejvíc ikonický a strašidelný od dob ... od jakých vlastně dob? Možná od devadesátkového Mysu hrůzy, což si taky zaslouží smeknutý klobouk. A tak dále ještě u několika figurek v podání pravé bloncky Amy Adams, disco Jeremy Rennera ... A co ten film teda? No nic moc. Režisér a scenárista jsou daleko nejslabší články. Škoda! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (38)

  • Irving Rosenfeld (Christian Bale) vraví v múzeu Richiemu DiMasovi (Bradley Cooper) o obraze, pred ktorým stoja, že je falošný. V skutočnosti ide o pravý Rembrandtov obraz "Saint Bartholomew", ktorý visí v múzeu Worcester Art Museum. (Laslo)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama