Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (744)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z nějakého zvláštního důvodu je, pro mě další nezajímavý a poměrně nudný Russellův film, nominovaný na Oscara. Je to dlouhé, kromě camea De Nira není moc na co koukat a celé se to jakštakš rozjede asi 20 minut před koncem, což je u 140 minutové záležitosti docela dost blbý. Ano, Bale předvádí kvalitní výkon, ale naproti tomu Di Caprio to rozjel přímo neskutečně. Nejzajímavější scéna tady nesahá prakticky po kotníky té neslabší z Wolfa. Nevím proč, ale pokud jde o podvádění vznikly letos filmy dva, jenže tohle nemůže být absolutně žádný soupeř pro Scorseseho klenot. Přiznávám že se u filmů velmi rád bavím, anebo alespoň se nechám něčím napínat. Podstata American Hustle mě zůstala zcela utajena. Ten závěrečný geniální plán nebo spíše podraz je totiž natolik slabý a směšný že mě to až překvapilo. 50% a víc ani ťuk. PS: Není mě jasné že diváci neprokoukli nudný Russellův "špinavý trik" již v minulé Terapii láskou. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Keby niet zaujímavého retro štýlu a výborných hercov, tento film nemá čo zachrániť, aby kľudne odkráčal do absolútneho zabudnutia. Od začiatku sa dej posúva do inej kľučky, niečo sa vyrieši, niekto "porieši", no viacmenej si to udržiava jednu úroveň. Film okorenený hereckou kreativitou, kostýmami, len ma trochu mrzí, že Bale vo svojej roličke úplne zanikol, na druhej strane prekvapili iné "hviezdy" (Cooper, Jennifer Lawrence). Oddychový priemerný film, ktorého pointa tu už niekde bola v inej podobe. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hypotéza, kterou jsem zformuloval v průběhu sledování filmu: Režisér David O. Russell si myslel, že může točit jako Martin Scorsese. A tak, když už točil o Atlantic City, si od Martyho vypůjčil polovinu herců z Mistrova seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City a jako pojistku, když už točil o kasinu, hlavního představitele z Mistrova Casina. Ale ani tyhle popošťouchnutí neudělaly z Davida O. Russella Martina Scorseseho. A to se Robert De Niro fakt snažil... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak byl American Hustle nesnesitelně dlouhý, tak rychle to vezmu já: Přehlídka kostymérské/vizážistické/designérské preciznosti ve víru fascinujících hereckých výkonů uprostřed tornáda dramaturgicko/scénáristicko/režisérského bordelu. Tohle zkrátka v některých - a dost zásadních - ohledech hrubě nevyšlo, ale alespoň se Amy Adams dočkala pomníku pro své půvaby, jako byla Aféra Thomase Crowna pro Rene Russo nebo After The Sunset pro Salmu Hayek;) 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO JE COKOLIV... BUDE TO TO NEJLEPŠÍ, CO JSME KDY UDĚLALI.…“ /// Mistři klamu – žádní eskamotéři, ale dva podvodníčci, z nichž VONA je velice přesvědčivá (hlavně, když vyloží všechno na stůl) a VON je týpek s neskutečnou vanou (že by pivo?). Prudící úvod a pak – prostě dlouho tomu nemůžu přijít na chuť, páč to vyprávění je takový zvláštní. Bejt to kniha, tak se nedostanu přes 13tou stranu. Vypráví, vypráví, a když už se zdá, že hodím čelo – jebnou tam něco zajímavýho. A pak zase a zase a zase a nebejt toho parádního vobsazení, asi bych ty 3* nedal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkám ne, aby mě všichni chtěli. 2.) Potřebuju poradit, jak správně motivovat (třeba manžela…). 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Sydney (Amy Adams) chce utiecť do Rumunska či Estónska, avšak film sa odohráva na konci 70. rokov, keď Estónsko bolo súčasťou Sovietskeho zväzu. (Desperado)
  • V jedné scéně dojde k polibku mezi Sydney (Amy Adams) a Rosalyn (Jennifer Lawrence). S tímto nápadem přišla sama Amy Adams, která si později v rozhovoru pochvalovala hebké rty Jennifer Lawrence. (adam9)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama