Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

castor 

všechny recenze uživatele

Když naštvete vládu a CIA, nevěstí to nic dobrého. Novinář Gary Webb, držitel Pulitzerovy ceny, v roce 1996 publikoval investigativní článek o zapletení CIA do pašování drog z Nikaraguy do Kalifornie s tím, že vláda o všem věděla. Urval si zatraceně velké sousto a zažil brutální mediální masáž. Po letech měl spáchat sebevraždu (dvě střelné rány do hlavy logicky nedávají smysl), podle všeho ovšem jeho zjištění byla pravdivá. Jeremy Renner velmi slušný, na zamyšlení dobré, celkově nevýrazné a chybělo víc opravdu silných scén. A emocí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohla to byt komplexná špionážna záležitost s politickým pozadím, ale je to zamerane iba na pohlad hlavneho aktera v odhaleni tohto celeho svinstva. Takze vysledok je komorny pribeh o tom ako mu to zmenilo zivot. Ja som sa rozhodne nenudil. Jeremy Renner tu podava kvalitny vykon. Kopa dalsich skvelych hercov sa tu mihne v malych vystupoch. Ale predsa len som si prial zistit viac o celej tejto kauze. Asi je este prilis skoro a budeme si musiet pockat dalsich par rokov, kym sa CIA sama ku vsetkemu neprizna. 6/10. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Film jako každý jiný novinářský s příchutí, hovno se stane. Elizabeth jindy krásná, občas vypadala, jak kdyby ji voprcal párek v rohlíku a poďobanej Jeremy, kterej jí tři bloky před tím vojel. Díky tomu je ze senzačního skandálu jen slušné drama. Pravdu už dnes nikdo nehledá a když Levinská řekla, jo roztáhla jsem nohy, bylo po příběhu. Ale koho to překvapuje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O zapojení amerických tajných služeb do obchodu s drogami si dnes cvrlikají vrabci na střeše. Ať už se jedná o heroin z Afghánistánu, kokain z Nikaragui či drogový kartelový stát v Kosovu pod dohledem KFOR, vždy v tom měla či má CIA a její spojenci prsty. Tím nechci tvrdit, že ostatní státy a jejich tajné služby jsou v tomto ohledu čistí jak lilie, ale Amerika má těch zájmů nejvíc a zároveň patří mezi demokratické státy a tudíž toho na ní také nejvíc praskne. Gary Webb byl prvním novinářem, který se totuto problematikou hlouběji zabýval a tehdy jeho odhalení zasáhlo jak americkou společnost, tak především CIA. Že se agentura všemožně snažila sabotovat jeho práci a komplikovat osobní život je víc než jasné. A o tom všem je Cuestův film. Není to o konspiračních bytech, přestřelkách, honičkách či napínavé atmosféře, ale o mravenčí práci jednoho zarytého novináře, který krůček po krůčku odhaluje pozadí působení CIA podporovaných Contras, jejichž činnost úzce souvisela s americkým kokainovým boomem. A nutno říct, že Webb v podání Rennera působí uvěřitelně a důvěryhodnost je vlastně devízou celého filmu, stejně jako obsazení s celou řadou známých jmen v relativně malých, ale důležitých, rolích. K dokonalosti sice něco chybělo, ale i tak u mě panuje naprostá spokojenost. 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala. (Dr Lizal)
  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama