Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Film jako každý jiný novinářský s příchutí, hovno se stane. Elizabeth jindy krásná, občas vypadala, jak kdyby ji voprcal párek v rohlíku a poďobanej Jeremy, kterej jí tři bloky před tím vojel. Díky tomu je ze senzačního skandálu jen slušné drama. Pravdu už dnes nikdo nehledá a když Levinská řekla, jo roztáhla jsem nohy, bylo po příběhu. Ale koho to překvapuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit." Být investigativním novinářem, tak nemám rodiče, ženu, děti ani psa a určitě neparkuju na veřejném prostranství. Gary Webb tohle trošku podcenil, investigativně šplápnul CIA do nevinného úsměvu a pak si raději dvakrát prostřelil hlavu. Taková je demokracie a svoboda slova po americku, když se začnou užívat slova CIA a drogy v jedné větě. Mně se tedy Webbovo vyprávění hodně líbilo a vlastně mě ani nepřekvapilo, že ještě dva roky po premiéře film nemá český dabing. Tohle totiž není ta správná oficiální pravda, kterou je divák pravidelně masírován z televizních zpráv a neschválenými názory by zkrátka neměl být maten. Takže opakujte po mně, ovečky: USA jsou hodné, Rusko je zlé a imigranti jsou potřební pro rozvoj ekonomiky. ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Ako vláda USA získavala peniaze na podporu Contras v boji proti komunizmu v Nicarague. Celkom vydarené, ale tá ľahkosť ako sa k článku dopracoval sa mi nepozdávala. Navyše takéto typy thrillerov si zaslúžia hutnejšiu a emotívnejšiu atmosféru, ktorú v tomto filme akosi obišli, či skôr povrchne odbili. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americká garnitura chránící své občany a demokracii používá mnohdy metody, které vyvolávají úvahy, zda by občané nepotřebovali chránit i před ní samotnou - to je obecně známo. Tento snímek odrážející skutečnou postavu novináře, společensky zadupaného jen proto, že někomu šlápl na kuří oko, je natočen výborně vtahujícím a svižným stylem, který zaujme diváka, přestože si nedělá ambice detailního popisu onoho střetu novinářských a státních zájmů, ani usedlého biografického díla o hlavní postavě. Lehčí forma dramatu s prvky politického thrilleru byla zvolena dobře, režisérem je dobře vystavěna, je zajímavá, znepokojivá, odvážná, i když trochu šablonovitá. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)
  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)

Reklama

Reklama