Reklama

Reklama

Gloria

(festivalový název)
  • Španělsko Gloria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gloria je 58letá rozvedená žena, která nehodlá rezignovat na život. Lásku hledá v tančírnách pro nezadané. Režisér s obrovskou lidskostí, humorem a pochopením sleduje zápas člověka o naplněný život a ukazuje, že touha po lásce a uznání je přítomna v každém věku. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,107,925Tržby Celosvetovo $6,472,000▐ Po slávnostnej ceremónii na Art Film Feste 2013 prišla projekcia filmu Gloria(2012) z produkcie krajín Chile a Španielsko, film už prijal dobrú kritiky na Berlinale. A tak bol sprostredkovaný aj Slovenskému divákovi ale očakávaného skutočného zážitku sme sa nedočkali, skôr pôsobil mdlo, bez skutočného náboja ktorý by strhol a tak je ťažko pochopiť čím mohol daný film kritikov patrične nadchnúť. /videl v kine: 15%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pani Gloria žije intenzívnejšie ako mnohí moji vrstovníci. Už na minulom Art Filme som si hovorila, že tento trend erotiky a sexu v každom filme snáď už bude len rásť a myslím, že je to tak. Ťažko už nejak šokovať, tak do filmu šupnime nahých skoro dôchodcov. Videla som po otváracom ceremoniále Art Film Festu, tie necelé dve hodiny neľutujem, bavilo ma to. Aj keď nie som úplne rozhodnutá, ako vnímam hlavnú postavu. Na jednej strane obdiv, na druhej strane trochu rozpaky. Najobľúbenejší moment - paintballová pomsta. (Art Film fest 2013 - 21.6., ODA) /vec na záver - Pán Juraj Herz sa mi v rozhovore zdôveril, že jemu sa na to nepozeralo veľmi dobre, vraj by takéto niečo do svojho filmu nedal./ ()

Reklama

panWallace 

všechny recenze uživatele

trochu variace na české sračkoidní ženy v pokušení.. za mě jednoznačně ztráta času.. ještě to bylo hráno, jako první ranní filmu, takže ještě zbytečné vstávání.. radši jsem si měl večer víc vypít tlamu a ráno zaspat, o nic bych totiž nepřišel.. P.S. pro milovníky ,,porna50+,, to možná bude příjemnej počin, pro mě rozhodně NE!! [48. MFF KV 2013] ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Lelio vypráví o stárnoucí Glorii velmi fragmentovaně. Jednotlivé epizodky z jejího života se ovšem skládají do velmi pestré a příjemně hořkosladké mozaiky, kterou byl navíc proložen malý lovestory. Možná by snad jen šly některé scény a záběry vynechat, protože i se slabými 111 minutami tento snímek působí až příliš dlouze. Silné 3* 6/10 [KVIFF 2013] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Souhlasím spíš s příznivými ohlasy na tento film, byť s určitými pochybami týkajícími se jak příběhu, tak i jeho pozitivního vyústění. Film měl francouzské titulky, a možná proto se mi do hlavy dostal Baudelairův verš z "Pozvání na cestu": Mon enfant, ma sœur, / Songe à la douceur / D’aller là-bas vivre ensemble ! / Aimer à loisir,/ Aimer et mourir / Au pays qui te ressemble! Hlavně ale mám námitky ohledně sexuální nevázanosti, která patří - pokud vůbec někam patří - do zralého (a dle našeho pána a učitele Sigmunda Freuda i nezralého) mládí. Ke stáří - nebo dle Arthašástry - poslední čtvrtině (60 - 80 let) našeho života patří zcela jiné pojetí a způsob života. A tak co? Falešná reklama? Nejspíš. Nicméně jí podléhá stále větší počet seniorů nebo dle dřívějšího označení starců (a abychom byli genderově korektní) i stařen. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama