Reklama

Reklama

Ohněm, vodou a trubkami

  • Česko Oheň, voda a lstivé úskoky (více)

Obsahy(1)

Ruské přísloví praví: “Projít ohněm, vodou a trubkami”, což znamená podstoupit mnohé zkoušky, aby člověk získal značné životní zkušenosti, mnoho dojmů a upevnil svoji vůli. Hlavní hrdina filmu Vasya odešel jednoho dne do lesa pálit uhlí. Na mýtině tam potkal Aljonušku, která hledala kozu. Ale poddaní Kostěje nesmrtelného unesli dívku přímo před Vasjovýma očima. Vasja hledal svoji milou a přitom skutečně prošel ohněm a vodou. Nejtěžší zkouškou však bylo vydržet fanfáry měděných trubek, odolat svádění slávy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Režisér Alexandr Rou se po několikaleté odmlce vrátil k osvědčené sestavě z úspěšného Mrazíka a natočil rozjuchanou pohádku se zpěvy, tanečky a spoustou ujetých postaviček z klasických ruských bylin, takže se setkáme s Kostějem nesmrtelným, babou Jagou, mořským carem, no a jak jinak, i s Nastěnkou a ruským bohatýrem. Díky tomu, že se film nebere vážně a shazuje se na každém kroku, je koukatelný i dnes i přes lacinou výpravu a ubohoučké triky. Chybí mu ale kult Mrazíka a kvalitní dabing, který stál kdysi na počátku popularity Mrazíka. Celkový dojem: 55 %. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Jak se na takové pohádky dívat, jak je chápat a co k nim napsat za komentář? Netuším. Původně jsem chtěl dát odpad, ale nakonec šupnu 4*. Přes pocity trapnosti, nevkusu, kýče a zhnusení se milá sovětská pohádka Огонь, вода и... медные трубы podhrabala až k maximálně vodvazové zábavnosti a frenetickému nadšení z té bizarní ulítlosti. Možná jsem stupidní, tak proto se mi líbí stupidní věci, kdo ví, jak to se mnou je. http://www.youtube.com/watch?v=Dunl_i0hJy0 ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Stejný režisér RAU jako u veleúspěšného "Mrazíka". Použil téměř stejné herce jako u Mrazíka, ale už nedokázal vyrobit tolik vtipných scén jako u Mrazíka. Stále jsem očekávala, kdy se už konečně něčemu zasměju, bohužel, nebylo čemu. Ale dětem se to bude líbit. Má to čarů a kouzel dostatek, jenom ta hudba tam chybí ! (Jako u filmu "Mrazík"). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak tomu vravím rozprávkový, ruský úlet. Nastenka z MRÁZIKA poteší ako aj halda absurdného humoru a trikov. Zaujímavý výsmech vlastného folklóru... Kostej Nesmrteľný v svelej kondícii (zabudnite na Červenáka :-). Videl som to v češtine, takže som stále spomínal na dokonalého slovenského Mrázika, ale aj tak to malo niečo do seba. Značne výpravná rozprávka s krásnmi kostýmami... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, asi jsem byl hodně blbě naladěnej, ale spíš jsem sledoval, kdy už to skončí než dění. Prostě mi to vůbec nesedlo, celý mi to přišlo praštěný až moc ( a to jinak ruský pohádky docela můžu ). A nezachránila to tradiční bábuška na začátku, "Nastěnka" ani Kalinka. Líbila se mi pasáž u mořskýho cara. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama