Reklama

Reklama

13. komnata - Série 8 (2012) (série)


13. komnata Olgy Šípkové (S08E25)

(epizoda)

Obsahy(1)

Olga Šípková chtěla být učitelkou, toužila po klidném životě a velké spokojené rodině. Jenže osud zamíchal kartami jinak. Během studií jí učaroval sportovní aerobic a úspěchy v něm ji katapultovaly mezi hvězdy. Stala se mistryní republiky, Evropy a pak i světa. Točila výukové programy, chystala lekce cvičení, vystupovala v médiích. Celé dny se nezastavila, tvrdě na sobě pracovala, jako trenér jí pomáhal její manžel.Pak se pustila v tom, co jí šlo a těšilo, do podnikání. Založila si vlastní fitness studio. A celé dny zase pro změnu řešila provozní a ekonomické otázky ve firmě.  Do toho přišla nemoc obou rodičů. Těžce snášela jejich odchod. Ze všeho se začala cítit unavená a přidal se i pocit vyhoření. Snažila se najít vnitřní klid. Myslela si, že prázdnotu zaplní narození druhého dítěte. Jenže právě po něm se její stav začal zhoršovat. Přišla nespavost, úzkost, deprese... Nezvládala práci ve studiu a pak už se ztrácela i v roli manželky a matky. Přestože ji se vším pomáhal manžel a ona si mohla užívat v klidu života a rodiny, úleva nepřicházela. Její tělo zvyklé na neustálou dřinu a stres, si najednou nevědělo rady.Olga vyhledala pomoc u kořenářky, ale ani po třech letech se nic nezměnilo. Nakonec ji kamarádka možná za minutu dvanáct odvedla k psychiatrovi, který Olze předepsal antidepresiva. Ta zabrala a pomohla i rodina. Olga zjistila, že musí být aktivní. Volný čas zaplnila sportem, kurzy keramiky, ručními pracemi i čtením. A začala se znovu usmívat.Příběhem ženy, která ví, jak zrádné mohou být deprese a rozhodla se o nich mluvit hlavně proto, aby pomohla těm, kteří je nepoznají nebo s nimi nedokáží bojovat, provede Tomáš Voženílek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nespavost, deprese, úzkost. Odkrývání skutečných bolístek se začíná trošku zajídat, protože vybírané tváře se jaksi nemají kam/jak otevírat. A tvůrci už netuší, kde další duše, které chtějí vyprávět o svých strastech, hledat. Nebylo by lepší nechat průměrný cyklus průměrným a nenechat ho spadnout do projektu s příchutí zbytečného a směšného? Tento díl je někde uprostřed, ve finále působí lehce stylizovaně aneb „teď nastavte kameru sem a já spontánně zavzpomínám na tuhle nesmírně bolestivou etapu svého života.“ Šípková tu každopádně vypadá mnohem lépe než před deseti patnácti lety. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

aneb jak je těžké si přiznat, že moje jediná chyba a selhání je dokonalost, touha se úplně "emocionálně rozdat" pro druhé a dělat věci na 200 procent ... vystavěno ne jako "komnata", ale jako "pomník", jedinej, kdo tam promluvil aspoň trochu otevřeně, i když také pod (auto)cenzurou, byl syn, jinak se jedná o křečovitě stylizovanou "spontánnost", a to vůbec nehodnotím pravdivost/nepravdivost celého příběhu, jen jeho celkové vyznění ()

quip 

všechny recenze uživatele

Hrozně povrchně, fakt velmi amatérsky vytvořený pořad. To je tak, když se do podobných témat vrhne tým tři řady pod úrovní odbornosti a empatie redaktorů Blesku pro ženy (jako Blesk pro ženy...to není zas jako blbý čtení, kam se hrabe Tomáš Voženílek..to se nedá srovnat), který jako vůbec neví, o čem je řeč, tak diskuzi vezme na svoji úroveň "tetek na zápraží". No fuj. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama