Reklama

Reklama

Setkání s lenochodem

(TV film)
  • Velká Británie Meet the Sloths
Velká Británie, 2011, 49 min

Obsahy(1)

Na jednom odlehlém místě v Kostarice je velice zvláštní útulek. Jediný svého druhu na světě je zaměřený na záchranu osiřelých či poraněných lenochodů.
Je to svět vzhůru nohama. Zdejší personál odhaluje mnohá tajemství jednoho z nejzáhadnějších tvorů, kterého kdy příroda stvořila. A rozhodně se tu jen nespí. Vše tu žije vlastním životem a probíhají tu například i zpomalené souboje. Utajované milostné poměry. Krásné sourozenecké vztahy.A nečekané donchuanské výpravy. Všemu vládne tato hýčkaná princezna. Rok strávený mezi hvězdami útulku ukázal, že život těchto tvorů není vůbec tak nudný, jak by se na první pohled mohlo zdát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem netušila, jak může být zábavný přírodopisný dokument. Není nic legračnějšího, než malej lenochod, a když se k tomu přidaj čtyři zapálený ulítlý američanky, je dokonáno. Takhle dobře jsem se už dlouho nezasmála:)ale uznejte, oholit malýho lenochoda, natřít ho mastí, zafačovat obinadlem a dát mu růžový pyžámko, to už je hodně silný kafe... ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že po filmařské stránce je tenhle dokument jedno velké klišé - jak se na chovné stanici v Kostarice tři Američanky - amatérské chovatelky - plus jedna absolventka - starají o mláďata lenochodů. Člověk se z toho nedozví nic moc o okolnostech, neřeší se tu žádné globálnější problémy. Ale na druhé straně právě ta lokálnost je možná podstatnou kvalitou tohoto dokumentu, že totiž i velmi podivně vyhlížející věc se daří, pokud se dělá opravdu se zaujetím a s láskou. V podstatě by se asi něco podobného dalo natočit o ledajakém psím útulku. A tady nastupuje druhá kvalita filmu, že je zajímavé, jak svérázné tvory Pán Bůh stvořil... Anebo obecněji řečeno, pro jaké je místo na téhle planetě... Právě u těch lenochodů je zajímavé, že se jedná asi o nejpomalejší savce na světě... to v tomhle snímku dost vyniká... a proklimbali se až do našeho století, což jsem ocenil... Mimochodem, z Wiki jsem zjistil, že Lenochod dvouprstý se v České republice chová celkem v pěti zoologických zahradách: ZOO Jihlava, ZOO Olomouc, ZOO Praha, ZOO Ústí nad Labem a ZOO Zlín. ()

Reklama

Terous 

všechny recenze uživatele

Dokument je přeslazený a na mě až příliš kýčovitý. Pokud nemáte co dělat a chcete se kouknout na něco milého,u čeho nemusíte moc přemýšlet,tak se vám dokument bude líbit. Nic moc zajímavého se z odborného hlediska nedovíte. Nejedná se o klasický odborný dokument, spíše o snímek pro širokou veřejnost a reklama pro získání financí,které jsou samozřejme potřeba. Všechno je to sice tuti muti, ale co se týče krmení,častého koupání a o péči obecně by se dalo diskutovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ke zjištění základních údajů o tom, že se lenochod pohybuje pomalu, visí na větvích hlavou dolů a má roztomilá mláďata, není třeba sledovat tento snímek. Ten přináší zásadní informace o tom, že lenochod kaká jednou týdně a je velmi těžké rozeznat, zda je samice březí nebo trpí větry. Jinak je to spíše dlouhá reklama na rehabilitační ústav pro lenochody. Nic proti lenochodům, rád je občas polechtám na bříšku, ale dokument mne moc nebavil. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Trochu dětsky natočený dokument, který je spíše podobný Reality TV pořadům z Animal Planet jako jsou Veterináři nebo Animal Cops, možná i trošku reklama na útulek pro Lenochody, ale přes to vše je Meet the Sloths velmi vtipně prezentován . Nejedná se o klasický dokument o tomto zvířecím druhu v jeho přirozeném prostředí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama