Reklama

Reklama

Minisukně

(TV film)
  • Francie Miniskirt - A Short Story
Francie, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Na počátku šedesátých let si jistá Mary Quantová usmyslela, že nutně potřebuje sukni, v niž by bez rizika úrazu a bez problémů doběhla autobus. Zkusila zkrátit babiččinu sukni – a zrodila se legenda. Z minisukně se postupně stal předmět pohoršení i symbol ženské emancipace. Z kousku látky, který pobuřoval zejména britské policisty tak, že jeho nositelka nebyla daleka zatčení a uvěznění, se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let stal velký symbol svobody. Mezitím se celé věci chopil módní průmysl, a dál už ten příběh všichni známe… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný, i když nikterak světoborný dokument o vzniku a vývoji tohoto kousku dámského šatníku. I když dámského... ale jo, pohled na ty asi dva chlapy, kteří se do toho oblíkli, byl fakt jakože divnej:). Takže za dívčí nožky trochu ušmudlaný 3*.) ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašná sukňoagitka, až jsem během sledování dostala chuť si taky jednu pořídit. Minisukně vás zbaví rakoviny, zvýší váš životní optimismus a vytvoří světový mír! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Téma ako hovado. Všetko sa točí okolo Francúzska a Británie. Veď áno, ostatok sú len necivilizované opice z kolónií, ktoré ako papagáji napodobňujú to čo sa deje na západe. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ti chlapci v sukních mě docela vyděsili! :) Zvláštní, že mě do téhle chvíle ani nenapadlo, že by to nějaký návrhář byť jen zkusil. V podstatě souhlasím s oba komentáři, co jsem tu našla (lubospoti, ronaldmekdon). A taky mě trochu prudí ty názory, že krátká sukně = jsem dostupná všem. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama