Reklama

Reklama

Všechny roztleskávačky zemřou

(festivalový název)
  • USA All Cheerleaders Die (více)
Trailer

Obsahy(1)

První mrtvou roztleskávačkou ve filmu je Lexi. Její tragická nehoda přijde vhod novopečené kapitánce středoškolského týmu roztleskávaček Tracy, která chodí s Lexiným bývalým přítelem, fotbalistou Terrym. Lexiyně kamarádce Maddy se ale Tracyina romance nelíbí, a proto vstoupí do družstva roztleskávaček, aby se Tracy a Terrymu pomstila. To se ale zase nelíbí Leeně, která k Maddy chová mnohem hlubší, než jen přátelské city. Ještě menší radost jí ale udělá, když Maddy a dalších několik roztleskávaček zemře při nečekaně drastickém incidentu s chlapeckým fotbalovým týmem. Leena naštěstí ovládá černou magii, takže přivede mrtvé roztleskávačky k životu. Jenže, aby se udržely při životě, musí obírat ostatní o jejich životní sílu. Tvůrce hororové morality Žena Lucky McKee tentokrát zvolil mnohem odlehčenější přístup k žánru a spolu s Chrisem Sivertsonem natočil krvavou komedii připomínající teenagerské horory z osmdesátých a devadesátých let, kde ke každé pořádné středoškolské párty patřila duchařská seance a kde se puberťáci měnili v ohyzdné zabijácké démony s gustem trhající hlavy svým někdejším kamarádům. Jejich přehlídka zábavné brutality dušičkově rozjímajícím divákům napoví, že smrt může být i velmi komickou událostí,... zvlášť když se jedná o smrt někoho jiného. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Explózia lascívneho fetišizmu a vzorec samoúčelného mutližánrového koktailu efektne strmo znásobený v gargantuovskom vodopáde nečakané vtipného (a chutného) gore. Lesbická goth vtípkohororová romanca z dielne hravého suvérna Lucky McKeeho predvádza žiarivo pestrú paletu zvrhlo zábavných motívov a prvkov, ktoré s chuťou obmieňa a vedie k nevyhranenosti až nepredvídateľnosti paranormálnej school revenge schémy. Efekt znásobuje opulentný tematický hudobný sprievod Madsa Heltberga, ktorý odoláva stereotypu a predvádza žánrovú piruetu tvrdo melodickej lyric-techno-rock-stepovej premenlivosti (adept na nesúrodý soundtrack roka). Prevrátená rola alfasamca-zlatokopa príživníka, ktorý neznesie prehru Tomovi Williamsonovi sadla rovnako, ako ženskému osadenstvu rozhárané charaktery roztlieskavačiek. Absurdizovaný, béčkovým feelingom natvrdo pretiahnutý protipól intelektuálneho filmu výlučne venovaný chorej zábave. Mľask. 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám rád hororové komedie, jenže tady se mně bohužel zdálo, že jsem se často smál, i když to rozhodně nebylo zamýšlené. Béčko s odřenýma ušima říkám tomu, čemu se směju, jak je to špatný. Za první půlku dávám jednu hvězdu, za reklamu na malinký spodní prádýlko druhou a půlku za jedinou morbidní hlášku: "It supose to be cold down there, right?" Čekal jsem to lepší. 49% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

LoL, to byla blbost. Blbost dravá, zábavná, nápaditá. Lucky McKee se prostě vyblbnul a vyblbnou se s ním i diváci, kteří na tuhle rozjívenou hru přistoupí. Já v úvodu odolával, postavy mi byly šumák, ale postupně jsem filmu propadl a nechal se prostě bavit. Vlastně úplně nejvíc mi roztleskávačky připomněly Detention od Josepha Kahna. To byla taky taková úleťácká zpatlanina všeho možného, která ani nechtěla přísně vzato dávat smysl, nýbrž si vystačila s neustálým překvapováním diváka nečekanými zvraty a nápady a všudypřítomnou reflexí sebe sama i svého popkulturního okolí. Sám po roztleskávačkách znovu asi nesáhnu, protože do mého hororovýho vkusu úplně stoprocentně nepasujou, ale třeba na sledování s pivkem a partou jsou imho jako dělaný. 7/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak čekání je u konce a já se tak mohu již konečně vyřádit na tomto skvělém, oddechovém kousku. Výborný snímek ze střední, kde nechybí fotbalový mančaft s klasickými typy hráčů, rozstleskáváčky, které jsou prostě k nakousnutí (ty jejich zadečky, vrrr) a v neposlední řadě jedna nehoda, která vše změní. Jsem nadšen, protože jsem se nehorázně bavil, scénář hezky vyšperkovaný, hezky natočené i zrežírované. Chytnul mě samozřejmě i příběh a nějaké ty mordy, ikdyž jich je vážně po málu. Postě úžasná oddechovka na odpoledne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení berte s rezervou. Jsem dost ovlivněn těmi zařízlými kraťásky na vlnící se prdelce a podprsenkami na dobře vyplněných hrudnících. Ale dost pubertálních keců. Vy asi nejlíp uděláte, když vynecháte trailery a synopse k filmu. Obojí vám totiž vykecá až příliš důležitých informací, takže byste nemuseli být tak mile překvapeni jako já, co o filmu věděl velký kulový. McKee měl vždycky talent rozdělovat diváky na dvě skupiny, po Roztleskávačkách tuhle schopnost ještě umocní. Zatímco jedna část se bude bavit nad humorem, nápady a určitou nevypočitatelností, ta druhá bude zaručeně frflat nad překombinovaným námětem a jistou přestřeleností. Tak či onak, ACD je zajímavou variací na teen horory z 80. a 90. let, které dávaly přednost krvavé zábavě. Ale bohužel, né všem to bude vonět. (70%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Jednou z lokácii, kde prebiehalo natáčanie, bola škola Cathedral High School v blízkosti Čínskej štvrti v Los Angeles. Škola bola založená roku 1925 na mieste, kde stal kedysi cintorín. (beso74)

Reklama

Reklama