Reklama

Reklama

Kubáňští kozáci

  • Sovětský svaz Kubanskie kazaki (více)

Obsahy(1)

Na kolchozním trhu se setkali dva představitelé vzkvétajících kubáňských kolchozů, Galina (Marina Ladyna) a Gorděj (Sergej Lukjanov). Mají se vzájemně rádi, ale snaží se své city skrývat, vždyť jsou dlouhodobými konkurenty. Soutěží v plnění plánu práce, ale hlavně oba chtějí, aby zrovna ten jejich kolchoz byl na prvním místě. (Snorlax)

(více)

Recenze (4)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Romantický barevný film o vztahu předsedkyně jednoho kolchozu (hraje Marina Ladynina - hlavní role) a předsedy sousedního kolchozu (hraje Sergej Lukjanov - druhá hlavní role) na pozadí sklizně obilí a výročního trhu. Stalin film pochválil, Chruščov ho zepsul jako příklad stalinského lakování skutečnosti a za Brežněva byl opět vychvalován. Nyní se na film můžeme snad dívat trochu nezaujatě jako na vcelku slušný film (tedy pro milovníky romanťáků, což zrovna já nejsem, a dobré muziky, což jsem) v kontextu s danou dobou vzniku s chytlavými melodiemi Dunajevského, kde zaujme hned svou první písní na začátku filmu. M.j. dostal film cenu za hudbu na festivalu v Karlových Varech v . 1950. ()

celuloid 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý muzikál ze sovětských kolchozů, dokonalá Potěmkinova vesnice, velice hezky se na to dívá. Skvělá hudba Isaaka Dunajevského. Oblíbený film Josifa Vissarionoviče Stalina. Co k tomu dodat víc ? ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je buď nostalgie jak hrom nebo recese jak prase. Ano, jednou i ty nejmodernější filmy se stanou pouhou vzpomínkou na vzpomínku. Nostalgii dnes třeba zažívá při koukání na Matrix i první generace uživatelů ČSFD. Pro dnešní náctileté však tento kdysi přelomový film je již pouhou odrhovačkou pro pamětníky. Ale zpět k barevné lyrické pohádce na pozadí socialistického budování ráje v kubáňských stepích, nikoliv kubánských. Kdo se ještě nezorientoval v času a prostoru, snad si udělá jasno, když se podívá na prvních 5 minut filmu, který je prozatím k vidění na YouTube zde (s anglickými titulky): http://www.youtube.com/watch?v=L5qoPRyvPOU&feature=player_detailpage#t=72s. Příběh vystavěný na konfrontaci dvou tvrdohlavých a hrdých charakterů nabízí mimo jiné i několik folklorních hudebně tanečních scén, které sice potěší srdce kdejakého etnologa, ale většinu ještě všemi filmy nemazaných diváků spíše pobaví. Příkladem za všechny je třeba tenhle tanec kubáňských kozáků - http://www.youtube.com/watch?v=L5qoPRyvPOU&feature=player_detailpage#t=2613s. Z podobného ruského tance dnešní hitmakeři dokáží udělat dokonalý breakdance: http://www.youtube.com/watch?v=KoQb8vb4blA&feature=fvwrel. Ale ono i Run DMC - It's Like That je již dnes nostalgie, natož nějací mytologičtí sovětští kozáci. I když ... nějaká kontinuita a souvislost mezi nimi přece existuje, jak je vidět. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kubánští kozáci jsou na 87. místě v návštěvnosti rusky hovořících filmů všech dob. Nedivím se, jsou plní nádherného ruského folklóru. Příběh je prostinký, ale o něj u většiny (čest výjimkám) muzikálů nejde. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama