Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás někdy v období dospívání netoužil po tom sbalit si svých pět švestek a zmizet někam, kde nás už otravní rodičové nikdy nenajdou? A tihle tři kluci to opravdu zrealizovali. Byly tam dost nepravděpodobné a nedůvěryhodné chvilky, humor byl spíše decentní a docela zvláštní, ale jako jednohubka je to fajn. Nejvíc mne pobavila postava Biaggia, s tou si tvůrci opravdu vyhráli - opravdu jedinečně napsaná persona! Celé je to tak trochu naivní a nejkrásnější a nejzapamatovatelnější jsou na tom pravděpodobně téměř až dokumentární záběry přírody. Přes unikátnost tohoto filmu musím ale nadělit tři hvězdičky, protože mě to zkrátka nijak zvlášť nenadchlo a brzy zapomenu, že jsem něco takového vůbec viděla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne snímok toho veľa zaujímavého neponúkne, aspoň nie nič, čo by divák už predtým najmenej sto krát nevidel v iných filmoch podobného razenia, no zato z The Kings of Summer sála obrovská miera pohody a dobrej nálady. Dokonca zo začiatku celkom fajn zafungoval humor, hlavne čo sa týka stretov detí s ich rodičmi a následným pocitom, že musia z domu vypadnúť no a potom samozrejme príjemne potešilo aj to chlapecké nadšenie pre dobrodružstvo. Stred snímku a koniec síce z tohto pohľadu už stratili na sile, no stále to je dosť dobré na to, aby som hodnotil nadpriemerom. 70/100 ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné prostředí lesního domečku rozhodně nepřebilo poměrně nezáživný zbytek. Příběh o dvou frajerech, kteří si absolutně neváží toho co mají, mě za srdce ani trošku nechytil. Ani trošku tomuto pohrdání rodiči, kteří by za vás bez váhání položili život, nerozumím. Já takový naštěstí nikdy nebyl. Zasmát se zde také nebylo čemu. Až na sarkastického otce jednoho z borců snad ani tvůrci rozpohybovat bránici diváků nezamýšleli. Vlastně ani pořádně nevím, oč tvůrcům šlo. Dva znudění fagani utečou před stereotypem života do lesa a pokoušejí se žít na vlastní pěst, což vzhledem k tomu, že jsou to děti americké, by je stejně brzy čekalo. Aby to tvůrci trošičku okořenili, tak do toho vsunou jednu labilní bitch, která do nesmrtelného přátelství vnese trochu vzruchu. Ještě že se tam čas od času nachomýtne ten malý retoš, který tomu celému vakuu dodá trošku šmrnc. Jinak bych zaručeně usnul. Ostatní dva frajeři jsou hrozně otravní. Pronášená "moudra" jsou neobyčejně prázdné fráze. Film jsem musel zkouknout na dvě fáze. Nedalo se! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Joe i Patrick nejsou šťastni pod jednou střechou u svých rodičů a tak se jednoho dne rozhodnou, že si uprostřed lesů postaví chatrč, ve které budou žít a prakticky si budou moc dělat, co budou chtít. Když se k nim přidá ještě podivín Biaggio je o zábavu postaráno. Hodně příjemná komedie naplněná až po střechu feel-good momenty. Dětští herci podávají celkem slušné výkony, ale co film brzdí jsou dialogy. Opravdu nevím, kdy jsem slyšel větší nesmyslnosti během dialogů, které následně vedou k opravdu hloupým situacím. Překvapil mě Nick Offerman, sice mu prořízlá pusa zůstala, ale na něj je tohle poměrně vážná role. Příjemná a nenáročná záležitost. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama