Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Henk123 

všechny recenze uživatele

3 rošťáci, kteří uprchnou ze svých pěkných příbytků do srdce Zdejšího lesíku. BoybAnd sestávající z absolutního retarDa, ''autisty'' s Knírem na Stalina a jednoho solidnějšího jedince, který si jako jediný vrzne. Tento US-JUgend si splní pěkný dětský sen a se znalostmi pokročilého stavitelství si urobí domek v přenádherném koutku přírody. A ovšem, že to skončí tak jak to každý očekává, znásilněni a posléze snědeni fest nadrženým bobrem, který utekl z videoklipu od Hentai Corporation, když zpoza hrají Ecstasy of Gold ! 70% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tenhle film formou vyprávění a postavami trochu připomíná materiál Wese Andersona, pokud by se držel víc při zdi a nebál se místy "zaběhnout" do vážného dramatu. Hlavní hrdinové jsou příjemně roztěkaní, nepůsobí jako profesionální herci, což jim paradoxně přidává na uvěřitelnosti, protože v jejich hereckém výkonu zůstává cosi chlapecky plachého. Každému se to určitě líbit nebude, ale za sebe mohu s klidem dát 75%. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

"King of Summer" je odlehčené letní drama s dětmi na prahu dospělosti, které může zaujmout zejména svou vizuální podobou (lepší střih a kameru jsem dlouho u žádného filmu neviděla) a výborným soundtrackem.. Příběhově malinko pokulhává a scénář na mě působí poněkud chaoticky.. Charaktery postav (především těch rodičovských) jsou hodně nestabilní.. Každopádně mě bavil sarkastický a přisprostlý tatínek Toy (jen díky němu bych film dětem rozhodně nepustila) a kamarád mimoň Biaggio, kteří dodávali snímku komediální část.. Nick Robinson mi připomínal našeho herce Adama Nováka v jeho mladých herecky aktivních letech.. Lepší průměr ;-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Slabosť pre prírodu a fuck you society si ma značne získalo. Pomalé tempo, hravá kamera a ľudská réžia. To, čo ma ale dostávalo do kolien a za čo som veľmi rád, že som sa k tomuto snímku dostal je Nick Offerman. Ten človek je absolútne parádny. Čo slovo, to hláška. Ak by som si mal dakedy vybrať s kým by som mohol natočiť film a mohol by to byť ktokoľvek, tak by to bol on. Inak také hodnotové. Možno ani nie tak zaujímavé, ako by mohlo byť, ale každopádne veľmi príjemné. A pokiaľ budú dievčatá s veľkými výstrihmi utekať a ich prsia budú skákať, ja sa budem pozerať. Veľké prekvapenie hlavne pri Moisesovi Ariasovi. Tak nejednoznačná a pritom zábavná postava sa len tak nevidí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ještě teď, takřka v sedmadvaceti, mi příběh tří puberťáků v rozpuku dokázal jasně připomenout pocity z doby, kdy mi rodiče sem tam děsně pili krev "svou nevědomostí" a každý únik mezi moudré vrstevníky byl vysvobozením. Co si budeme povídat, občas mě to bere do dneška. Stejně tak mi dokázal připomenout všechny ty úniky do přírody a mimo civilizaci, kterých jsem si v minulých letech užila požehnaně. Připomněl mi, jak jsme si dokázali v pubescentních letech horoucně vyčítat, když se té naší vyvolené lásce líbil z party někdo jiný. A hlavně mi dokázal připomenout, že i bez mobilu, kompu, nebo televize bylo a především může být na světě krásně, stačí jen chtít. Kings of Summer jsou prostě ze všeho nejvíc lidským příběhem o odvaze, odhodlání a o duši. A jsou bohatí na inteligentní humor, který zahřeje. A takových příběhů není nikdy dost, kór když vás dokážou na devadesát minut vtáhnout tak, že se s nimi sžijete, až skoro zapomenete na ten svůj vlastní příběh. Paráda, za mě dokonce zábavnější než třeba Into the wild, Mud, či Perks, jejichž je tohle lepší kříženec. Taky jsme si kdysi chtěli postavit chatku, mno dodnes se nic nezměnilo, furt se nám na louce kousek za barákem válí jen jedny dveře a dvě prkna, dnes už krásně mechem prorostlé... 85% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama