Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I don't really see myself as having a gender ... is that a problem?" --- Biaggio vážně neměl chybu. Bohužel vesměs všechno ostatní už tu chyb(k)u mělo. Předevšim takovej vizuální exhibicionismus je zvlášť u indie filmu docela napřesdržku; ten mi fakt hrubě nesedl. A "objektivně" spravedlivou třetí hvězdu "subjektivně" ubírám za zřejmě nejslizčího teen herce ever (Nick Robinson). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zamilovala jsem se. Jak do filmu, tak do Nicka Robinsona, který mě k tomuto filmu dostal skrz Já,Simon. Ten film.....je tak krásnou ukázkou "starostí" v pubertě, v období, kdy nesnášíte svoje rodiče, kdy chodíte do školy, nic nechcete, ale zároveň chcete všechno a zdá se Vám, že nic nemůžete....Tento film má pro mě mnoho silných momentů a byla jsem ráda, že i v pro mě dost zajímavých chvílích si hráli se zpomalenými záběry či vzpomínkám, které jsme buď již viděly či nikoliv... Mělo to pro mě obrovské kouzlo a visela jsem na obrazovce s vypoulenýma očima :) Top ;) ()

Reklama

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Útěk do divočiny pro novou generaci? To bohužel ne, na to jsou The Kings of Summer až příliš myšlenkově vyprázdnění a dětinští. Hlavní postavy nejsou zrovna sympaťáci a jejich důvody pro útěk z domova jsou pubertálně banální, ale po tom, co se film přehoupne přes trochu křečovitou úvodní půlhodinku, začne bodovat jedním omamně krásným záběrem za druhým a hlavně humorem, který připomene filmy Wese Andersona. V ten moment se z filmu stane dost zábavná a příjemně střelená podívaná a nebýt otravně zbytečné linky s Kelly a nevýrazného závěru, zaokrouhlil bych hodnocení nahoru. Takto to jsou silné tři. Jo, a Biaggio potřebuje spin-off! ()

venison 

všechny recenze uživatele

"King of Summer" je odlehčené letní drama s dětmi na prahu dospělosti, které může zaujmout zejména svou vizuální podobou (lepší střih a kameru jsem dlouho u žádného filmu neviděla) a výborným soundtrackem.. Příběhově malinko pokulhává a scénář na mě působí poněkud chaoticky.. Charaktery postav (především těch rodičovských) jsou hodně nestabilní.. Každopádně mě bavil sarkastický a přisprostlý tatínek Toy (jen díky němu bych film dětem rozhodně nepustila) a kamarád mimoň Biaggio, kteří dodávali snímku komediální část.. Nick Robinson mi připomínal našeho herce Adama Nováka v jeho mladých herecky aktivních letech.. Lepší průměr ;-) ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Taková malá letní pohodovka o přátelství a o soužití s rodiči, kterých měl snad každý z nás jednou za čas plné zuby. Biaggio je jedna z nejdivnějších filmových postav jaké jsem kdy viděl, za celý film se o něm člověk nic nedozví, kromě toho, že je to pomatený magor s dobrým srdcem. Jeho postava by vydala na celý film. Celkově není moc co vytknout, Králové léta jsou prostě malý a upřímný film. A mě se líbil. 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama