Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o brutálním atentátu na prezidenta Abrahama Lincolna v roce 1865 rukou konfederačního fanatika Johna Wilkese Bootha. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Prolnutí dokumentárního žánru s klasickým historicko-životopisným dramatem je zajímavé a přináší řadu zajímavostí o vraždě šestnáctého prezidenta USA, o jeho posledních týdnech života, o jeho vrahovi a následném dětí po atentátu. Filmem provází Tom Hanks, což je velké plus. Kladně hodnotím také poměrně zdařilý výběr herců pro historické postavy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tady máme hraně dokumentární atentát na Lincolna - jeho přípravy, samotného aktu, stíhání a dopadení JW Bootha. Hvězdnou perličkou je povídání od (spolu s prostřihy na) Toma Hankse. A ve výsledku je to sice řemeslně dokonalé, poctivé, ale velmi sterilní, což může být dáno nevelikou poutavostí té story samotné bez širšího zasazení do dějinného a sociálního kontextu… Ne, terčem je striktně story atentátu. Takže fajn, ale poměrně suchá hodinka historie, ze které si já osobně nejspíš neodnesu nic nového hodnotného. ()

Reklama

iCube 

všechny recenze uživatele

Tento film nás doslova přenáší do roku 1865 a dává nám možnost sledovat tuto stěžejní událost amerických dějin z pohledu hlavních zúčastněných. Opravdu stojí za zhlédnutí. Režie tvůrčí skupiny Tonyho & Ridleyho Scotta a filmem provádí Tom Hanks (vzdálený Lincolnův příbuzný). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama