Reklama

Reklama

Obří ryby Amazonky

(TV film)
  • USA Quest for the Megafish of the Amazon
USA, 2008, 60 min

Hrají:

Zeb Hogan

Obsahy(1)

Odborník na vzácné obrovské ryby, Zeb Hogan, se vydává do Amazonie pátrat po zdejších gigantických druzích ryb. Podobnou výpravu již podnikl do Asie, kde se snažil zachránit obrovské sumce v řece Mekong, kteří jsou jako mnoho z podobných druhů ohroženi vyhynutím. A stejný úkol ho čeká i v Brazílii. O těchto druzích ryb máme jen velmi sporé informace, protože je velice obtížné je nalézt a systematický vědecký výzkum zatím zaostává. Jejich největším nebezpečím býval rybolov, ale dnes jsou již naštěstí zapsány na seznamu ohrožených živočichů. Teď jim ale hrozí nové nebezpečí v podobě přehrad, jejichž výstavba se na Amazonce a jejich přítocích plánuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

juta 

všechny recenze uživatele

Slabší dokument, který není ani nikterak záživný, protože se soustředí pouze na dvě ryby a to je málo. Je to o tom, že rybář za žádnou cenu nemůže chytit velkou rybu, chytá jen malinké a tak to běží až do konce, kdy jako zázrakem na jednu větší rybu narazí. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatnej dokument, ale pokud znáte Zebův způsob práce, tak je vám jasná určitá generičnost - celej film nic nemůže ulovit a na závěr to příjde - tahle šablona je tak předvídatelná až to bolí. Ale že by i fakta lhala? Protože anakonda určitě nedorůstá jen 3 metry :D. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama