Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Od tejto dvojky režisérov som nič svetoborné nečakal a dobre som urobil. Podľa mnohých užívateľov to mal byť aspoň hotový krvavý masaker, no nekonal sa ani ten. Len sem-tam nejaký rezanec motorovou pílou alebo kladivo do hlavy a pod. Žiadne poriadne pílenie sa nekonalo. A dej? Chvíľu som si myslel, že z toho môže niečo byť, ale po pár minútach sa z toho stala jednotvárna nuda, ktorá mala v sebe na tento žáner až príliš málo napätia. Na druhú stranu oceňujem kameru, hudbu a herci sa našťastie tiež chovali prirodzene, aj keď sa od roboty nepretrhli. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední film Texaského masakru - Leatherface - zrození. Jak už asi název filmu napovídá, je to origin Kožené tváře. Je to prequel prvního Texaského masakru z roku 1974. Hned na začátku filmu je brutální vyšinutá psycho rodinka Sawyerových, kde popraví hned svojí jednu oběť. Malý Jedidiah Sawyer - Budoucí Leatherface (Boris Kabakchiev) je umístěn do psychiatrické léčebny, kvůli jeho nezvladatelné psycho rodince. V léčebně mu změnili jeho identitu a říkají mu Jackson. O deset let později dospívající Jackson (Sam Strike) z léčebny uteče, spolu s dalšími pacienty. Stephen Dorff v roli texaského rangera Hala Hartmana, hledá Jacksona a ostatní pacienty a touží po pomstě, rodina Sawyerových zavraždila kdysi Hartmanovu dceru. Děj filmu není tak špatný jak se zdá a Leatherface tady bude až ke konci filmu. Už to ale není tak dobrý jako předchozí filmy s Koženou tváří, rodinka je ale správně vyšinutá a škoda že Leatherface je tady tak málo. Tenhle díl mohl bejt klidně delší, škoda. Gore efekty jsou tady opět dobře udělaný, motorová pila jede a krev krásně stříká :D Líbila se mi moc závěrečná scéna, kdy si Jed Sawyer šije úplně svojí první masku z lidské kůže a do toho hraje starý retro song It's Over od zpěvačky Patti LaSalle - Dobrej song. Tak končí film - Zrození jednoho z nejlepších filmových hororových slasher zabijáků v historii hororu. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když tenkrát dvojice B&M vypustila film Inside, byla to kurevsky parádní Gore pecka, která je u mě doposud v TOPce nejlepších krváků. Pak přišel Horor Livide, který už tak dobrý nebyl a poslední Among the Living, byl téměř odpad. Takže jsem byl plný očekávání, jak na tom bude Leatherface, ale dopadlo to více než dobře. Byl to skoro orgasmus, slyšet znovu po tolika letech, zvuk motorovky. Retro atmosféra velice slušná, Gore dost povedené. Jsou to prostě další jatka ve špíně, do sbírky Texas Chainsaw a to já moc rád. Potěší krásná, neokoukaná Vanessa Grasse (nafotila pár pěkných fotek ve spodním prádle :o) Za mě spokojenost a tentokrát mě tohle režisérské duo nezklamalo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama