Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial, aby z toho bol úspešný nadpriemer, tak veľmi som sa obával, že z toho bude hlboký podpriemer, až sa z toho vykľul, chvála bohu - no zároveň bohužiaľ, "iba" silný priemer. To, prečo tento snímok neprekročil svoj vlastný tieň, nech si vyhodnotí každý sám, nájde svoje vlastné dôvody, no mne proste nesadol casting. Príliš mladá vizáž podaktorých postáv, vo mne skrátka nevyvolala tie správne antipatie, čo je z pohľadu zásahu do emócií, pre mňa nemalý problém. Každopádne, tempo to má solídne, gore keď sa objaví, je zvládnuté na výbornú, nechýba ani pár úchylačin, takže z pohľadu explo žánru, sa rozhodne nejedná o žiadny "odpad". Ten je tu bohužiaľ len jeden, a má ľudskú podobu - 65% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jak známý zabiják ke své zálibě přišel. Maník s motorovkou se vrací, aby nám odvyprávěl svůj příběh. Nechybí kupa povedené brutality, hromada mrtvých a zvuk motorové pily. Jedná se tak o další nadprůměrný přírůstek do hororové frančízy, která odstartovala hororové orgie. Jako nejmladší bratříček ostudu určitě nedělá. Pro fanouška hororu jasná povinnost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový, brutální, zbytečný.. Přesto se rádi mrkneme. Kousky těchhle dvou úchylných pánů z Francie (Alexandre Bustillo, Julien Maury) se poměrně těžko shánějí, jejich dekádu stará prvotina Inside nicméně dokonale šokovala. Jejich přechod na americký trh si troufl vrhnout na samotný začátek jedné legendární série. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper (zemřel letos v létě) a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle rodinkou jako doma. Dozvíme se, jak se „zrodil“ Leatherface, chlapík, který porcoval, čtvrtil, děsil, honil, mlel desítky lidí, i jak poprvé poznal, co dokážou zuby žíznivé motorové pily. Mimochodem maniak v masce sešité z lidských kůží byl inspirovaný skutečnými událostmi, které v padesátých letech otřásly Wisconsinem, kde řádil vrah jménem Ed Gain. Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma pořád baví, takže znovu sledujeme, jak se někdo schovává, utíká, dělá nelogická rozhodnutí nebo přichází o důležité části těla. Mladého masa na porážku je docela dost, nehraje úplně pitomě, tvůrci nás občas příjemně tahají za nos, jindy vymyslí na daný žánr překvapivou situaci. Žabožrouti drží standard série. Samozřejmě to celé brzy vyšumí z hlavy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1935 štát Texas zaviedol program pre ohrozené deti. V prvom roku bolo odobratých päťdesiat detí z rodín, kde trestná činnosť bola normou. Bola im daná nová identita a po prevýchove väčšina z nich bola umiestnené do opatery pestúnov. Ostatné, neprispôsobivé a degenerované boli poslané do Gormanovej polepšovne. Jedným z nich bol aj Jedidiah Sawyer z ktorého vyrátol šialený vrah "Leatherface", ktorý spáchal "Texaský masaker motorovou pilou". *** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Původní Masakr je pro mě jedním z nejvíce sugestivních filmových zážitků vůbec - až zvrhle konzistentní budování strachu a nervy drásající ponořování do prostředí a nátury ztělesněného zla. Ostatní díly jsou více či méně koukatelným vyvražďovacím brakem, přičemž Leatherface dle očekávání není výjimkou. Příběh je poslepovaný neobratně ze tří odlišných částí, jejichž přechody jsou trestuhodně uchvátané, zatahuje do hry protagonisty, s nimiž si dále neví rady a nechává je rychle odstřelit, a vývoj nejdůležitější postavy je smrsknut zcela nepochopitelně na jednu nebo dvě scény. Alespoň že to má solidní drajv, pěknou ženskou v titulní úloze a několik uspokojivě nechutných scén, kolem nichž je budována ucházející atmosféra. Ale pořád je to zkrátka hanobení geniálního originálu, které nikdo nepotřeboval vidět. Tečka. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama