Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne lepšie než Texaský masakr motorovou pilou 3D. O tom žiadna. Väčšinu času sa Leatherface nesie v duchu filmu Vyvrženci pekla. Pomatené, šialené, zvrhlé osúbky pobehujú po svete a využívajú každú príležitosť byť krvavým slonom v porceláne. V podstate až záverečná štvrtina začne vyzerať ako nová časť skladačky zo sveta Texaské masakru. Nenudil som sa, ale chcelo to lepších hercov a väčší dôraz na nechutnosti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší problém v názvu. Dvě třetiny filmu si s klasickým Texaským masakrem vůbec netykají a díky silné kriminální lince se blíží spíše k Zombieho Vyvržencům nebo dokonce Stoneovým Zabijákům. Páni režiséři navíc po tuhle dobu tahají diváka za fusekli, a bude jen čistě na něm, jestli to vezme s povděkem, anebo ho to nasere. Na ono ňuňánkové prostředí farmy Sawyerů tak zbude dohromady asi kolem 20 minut celkové stopáže, což pro fandy originálu bude určitě málo. Je ale zase fakt, že v závěru to pěkně šlape, les je oldschoolově nasvícenej a motorovka, na jejíž ostrej zvuk všichni nadrženě čekáte, nakonec přece jen odvede kus špinavý prácičky. No a abych byl kompletní, tak počítejte s výbornou Taylorkou, nějakou tou úchylnou šukačkou a pár gore atrakcema (mezi ně však rozhodně nepočítám tu s prasaty, protože je blbě natočená a jde v ní hovno vidět). Takže asi tak. A příště, kluci žabožrouti, bych prosil zase vlastní tvorbu! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když tenkrát dvojice B&M vypustila film Inside, byla to kurevsky parádní Gore pecka, která je u mě doposud v TOPce nejlepších krváků. Pak přišel Horor Livide, který už tak dobrý nebyl a poslední Among the Living, byl téměř odpad. Takže jsem byl plný očekávání, jak na tom bude Leatherface, ale dopadlo to více než dobře. Byl to skoro orgasmus, slyšet znovu po tolika letech, zvuk motorovky. Retro atmosféra velice slušná, Gore dost povedené. Jsou to prostě další jatka ve špíně, do sbírky Texas Chainsaw a to já moc rád. Potěší krásná, neokoukaná Vanessa Grasse (nafotila pár pěkných fotek ve spodním prádle :o) Za mě spokojenost a tentokrát mě tohle režisérské duo nezklamalo. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama