Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 510)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já si snad ještě začnu myslet, že to ta ženská schválně napsala tak debilně, aby všem našim něžným polovičkám ukázala, že každej vztah rozhodně nejni nejrůžovější a princové na bílejch koních neexistujou... Páč jak sem se tomu "příběhu" celou dobu upřímně posmíval, tak mě na konci normálně donutil k zamyšlení - to bych nečekal! Pan Grey je nicméně tak dokonalý, že určitě ani neprdí, a dvě hodiny jsou (pro chlapy) stráášně moc. Díky aspoň za tu vydatnou nálož hanbaté Anči, neusnul jsem vlastně jenom díky tomu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za prvé jsem ráda, že jsem nečetla knihu a tak jsem nebyla ničím ovlivněná až na fakt, že se kolem tohoto filmu nadělalo tolik humbuku. Ale jsem tvor zvědavý a chtěla jsem si udělat svůj vlastní názor. Takže scénář mě opravdu nijak zvlášť neoslnil. Do poloviny jsem měla pocit, že se dívám na Pretty woman v jiném hávu, ale přece jen tušení budoucích věcí, tomu dávalo jiný odstín. A tady začíná asi ta kontroverze mnohých uživatelů. Takže za mě byla Anastasia v podání Dakoty Johnson tou, která svým zjevem a hereckým podáním zcela určitě táhla celý tenhle projekt na sto procent. Jí jsem věřila absolutně všechno, byla famózní. Ano, tohle byla skutečná zamilovanost spojená s naivitou. Zamilovaný člověk dělá věci, které by za normálních okolností považoval za směšné, uvažoval a jednal by rozumně. Tancovali jste někdy na Beethovenovu devátou symphonii ? Myli jste okna sprejem na koberce? Takže jsem se nedivila Anastasii, že byla schopná poddat se tak zajímavému a navíc pohlednému muži, jakým byl Christian. A ty sexy chvilky byly přece roztomilý:-) U Dormana jsem dost přemýšlela o tom, proč byl takový, jaký byl a mnohé to silně iritovalo. Našla jsem si jedno možně vysvětlení. On byl přece miliardář, který musel vystupovat velmi uhlazeně, reprezentativně a disciplinovaně, tudíž bylo absolutně nemožné hledat u něj nějaké výrazy vášně, či jiných emocí. A navíc byl ovlivněn i mnohými faktory z jeho minulosti, kde jsem se toho dozvěděla minimum, ale jeho poznámka o padesáti odstínech šedi je přece dost výmluvná. Nicméně jeho SM scénkám a dominanci jsem moc nevěřila, to přiznávám, ty byly místy opravdu takové, že jsem dostávala záchvaty smíchu. Až téměř ke konci v reed komůrce jsem konečně zaregistrovala jeho běsy v očích, ale jen mírně, k alfa drsnému samci měl opravdu dost daleko. A byly momenty, kdy jsem měla pocit, že se snad karta obrátí, Ana uměla velmi rozhodně říct to své ANO a Chris poslechnul na slovo. V The fall byl přece jen dokonalejším sériovým vrahem mladých roštěnek, zarostlý, temný a zlověstný. Dávám tři, protože s jistotou vím, že se na případné pokračování podívám a s dvojkou bych si připadala pokrytecky. Takže do příště Chrisi zarůst vousama a uvidíme, co s tebou? ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Následující komentář píše osoba, která knižní předlohu považuje za absolutní brak, sračku, co nemá v literárním světě obdoby. Ta kniha je tak hrozná, že se dá číst vždycky jen odstavec a pak si člověk musí dát panáka, aby se smířil s tím, že za takový slovní průjem někdo kasíruje těžký háky. Už jen proto nemůže být filmová verze tak hrozná. Postavy v knize jsou totiž něco příšernýho. Za každou větou si přejete, aby někdo přišel a rozsekal je na maďeru. Obzvlášť strašné jsou vnitřní úvahy hlavní hrdinky. Ta je v podání Dakoty mnohem, ale mnohem snesitelnější. Ve filmu taky tak zbytečně nezdůrazňují, jak Ana nemůže pomalu ani dýchat v přítomnosti svého sexy samce, takže to celé působí přirozeněji a ne jako fraška. Jamie Dornan taky celkem OK - na to, jaký nesnesitelný hovado a psychopat je jeho postava v knize. Dokonce se z pár scének podařilo vykřesat jakousi romantiku (o sexuálních scénách nemluvím, ty jsou fajn, ale nic převratnýho rozhodně ne) a tak nějak jsem oběma hlavním aktérům fandila. V tomto případě film předčil předlohu o několik milionů světelných let. Podle mě jsou zdejší kritici až příliš předpojatý. Nebo spíš nečetli knihu, to by si tohohle béčka z červený knihovny ještě vážili. Říkejte si co chcete, ale JE to lepší, než Twilight. Minimálně tím, že hlavní herečka umí hrát a vládne normální škálou lidských grimas a její vyvolený nesvítí jak vánoční žárovička. Jsem opravdu docela zvědavá, s čím přijde druhý díl... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů deprese. Tak a jdu se zabít. Moje životní světlo právě vyhaslo a tento proklatý život, již pro mě nemá smysl. Ptáte se proč? Ne nemůže za to shlédnutí této trapné pozérské sračky. Na tu jsem se dokonale připravil. Knihama tak maximálně topím, takže knižní zpracování jsem nečetl a číst nebudu. Ono totiž něco jednou vidět, je bolestivější, než to stokrát číst. Takže o samotný film nejde. Zhroucení mého životního snu spočívá v něčem jiném. Na tenhle film jsem se podíval z jediného důvodu a sice poté co jsem tu zaznamenal snahu o co nejvíc třeskutě vtipný výblitek (pardon říká se tomu komentář) a mocné snahy o to, aby se na základě tohoto výblitku kdejaký TrAPák stal internetovou hvězdou u zvláštní školou povinných retardovaných assbůkářů, jsem si řekl : Wáco už tu nebudeš za vocasa, přestaneš bejt nulou z uchcanými 59 body a postaráš se o to, aby celá tahle databáze věděla kdo je to Wacoslav1!!! Nebudu vám lhát. Toto byl jediný důvod proč jsem se poohlédnul po téhle koncentrovaně trapné knihovně červených škrpálů. Myslel jsem si totiž, že budu zasažen takovým záchvatem inspirace, že tu svým grandiózním komentářem všem těm děckám vytřu prdel. A ono to neklaplo. Nechápu přitom co jsem udělal špatně. Vytvořil jsem si dokonalé vizuální podmínky ke sledování tohoto filmu. Ne nejsem vocas, abych na takovouhle pakárnu chodil do kina. Vyhlédnul jsem si na netu parádní TSko a k němu jsem si stáhnul exkluzivní vygůglený titulky, aby mi z toho vylezli pořádný nesmysly. Vyžunknul jsem flašku vína a z příslibem mimořádnýho zážitku jsem se do toho pustil. A teď tu najednou sedím před monitorem a sem v piči. Místo toho abych teď do klávesnice datloval svůj životní, neopakovatelný a neodolatelně kůl komentář, tu sedím, v hlavě prázdno, jak na účtu před vejplatou. Prostě když se mají dostavit ty kýžené geniální myšlenky, tak mě žádný nenapadají a jediný na co se zmůžu je tahle upřímná zpověď. Při jejím psaní jsem přišel na to, že nemám žádný talent, nedokážu bavit retardovaný děti a nestane se ze mě assbůková hvězda, protože můj virový koment se nestane virálním a tudíž se mi zdejší internetová omladina nebude klanět a žel bohu ze mě a mého nadání ani nebudou náctiletým prcinkám vlhnout kundičky. To je šok. Zklamal jsem... Co si teď počnu?! No nic jdu si to hodit. Pro lidi jako jsem já už stejně není na tomto světě místo. Brzo budeme převálcováni generací zasranů odkojených na fucking booku. Prostě když nemáš FB, tak nežiješ a nejsi člověk víme? Každopádně jsem zdrcen z toho, že jsem promeškal svoji životní příležitost, takže dejte sbohem Wacoslavovi1. Bylo mi tu s vámi dobře, ale teď si jdu vyzkoušet padesát způsobů smrti.5% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Pěkný film (filmařsky) a jako komedie alespoň v úvodu dobré a funkční (což je úplný opak toho, jak měl působit). V pozdější fázi průměrná dívčí pohádka bez hlubší psychologie (špatné drama) a nevyvážený poměr cukrování a bičování (špatná romantika)... Oh, ale koukám, že venku prší, tak se jdu rychle projít, abych taky trochu zvlhl. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (76)

  • Zkratka BDSM sestává ze slov: bondáž, dominance, sadismus a masochismus. (vika.evil)
  • Jamie Dornan (Christian Grey) nesnáší holení. Kvůli filmu se ale musel holit denně. (Hepy13)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama