Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době žánrovka z vězeňského prostředí a tak i díky tomu jsem shovívavě pár nelogičností přecházel a nechal se unášet jinak svěžím a napínavým dějem, který krásně gradoval a udržel mé napětí, kdo koho podrazí a kdo ne. I herecky ok, Ewan jako vždy dobrej a ten mladej zahrál podle mě výborně klučíka co se do toho velkého světa zločinu dostal jak slepej k houslím. Vikanderka trošku upozaděná, ale i tak se na ni dobře koukalo. Já se báječně bavil a kdyby nebylo pár těch do očí bijících lapsů, klidně bych pálil plnýma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že australský režisér pro hlavní role použil Skota a Švédku. Přitom v domovské Austrálii má dost možností a výběrů a nemusel by zacházet až takhle daleko přes moře, oceány a sedmero pohoří. Nicméně dobrá...budu to s tím brát. Je fakt, že herci jsou to pozitivní, co tahle kriminálka může nabídnout. Ewan, Alicia a Brenton se tady vysloveně vyšperkovali. Vyšperkovali se ale na příběhu, který je, bohužel, průměrnou gangsterkou dnešní doby. Až moc jednoduše vypráví jednoduchý příběh. Nevysvětluje proč mlaďák, kterej někde ukrad nějakou twixku skončil s největšími vrahy Austrálie. Také nevysvětluje, proč se stejný mlaďák nechal tak uhranout jedním gaunerem. A samotný sluníčkový závěr tomu taky bůhví jak nepomohl. Na to, jak dobře je film natočený, je příběh až moc snadnej a jednoduchej. To by tu pak loupil každej druhej jouda z autobusové zastávky načichlé levným vínem a pivem značky Pivoj. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ, SYNU, PRO TEBE MOHU TOHLE VYŘEŠIT. ALE PAK BUDU POTŘEBOVAT POMOC VENKU." /// O tom, jak mladej ,,všivák“ vyměnil neporušenej anál, za spojenectví s vychcaným zločincem. Úvodní jednoduchá pasáž z krimu, pak útěk, loupež, zrada, pomsta… moc bych u toho nepřemejšlel. Postavy jsou obyčejný, nic k nim člověk necejtí a ani Ewan zrovna nepobral muklovský charisma. Mladíček si to brouzdá kolem mafiánovy děvky (no tak určitě, taky bych kroužil…) a já furt nechápu, proč to jako má 110 minut. Teda vlastně chápu. Bohužel, i kdyby to mělo pět hodin, tak stejně charakterům ani příběhu nepomůžou. JR má zjistit, že ani v životě velkejch grázlů nejsou věci tak, jak se zdají. A tak to zjišťuje. Historka to není špatná, hlavně proto, že je to taková scénáristická vykrádačka. Všechno už jsme někde viděli a vsadím se, že v lepším provedení, ale souhlasím, že tahle jednoduchá žánrovka nikomu neublíží. A když Averymu někdo příště píchne se scénářem… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejdrsnějším hercem je pro mě Ewan McGregor. 2.) Potřebuju zjistit, co udělat, abych si nemusel v kriminále kupovat indulonu. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Výrazově skromné, obsahově bohaté. Ačkoliv jsou v centru dění záporáci, divák si k nim dokáže najít kladný vztah. Pomáhají tomu sami (když budete střílet, tak jen do nohou), ale i ještě zápornější záporáci (ve vězení i mimo něj). Nechybí napětí, akce, zvraty, ani láska. Takže o moc víc chtít ani nemůžete. 70 % Oblíbená část- rozhovor Brendana a JRa po vytažení z vody zpět na loď ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když pominu úvodních, zhruba 25 minut, dostalo se mi žel bohu dost nevyrovnaného filmu. Na jedné straně vousatý Ewan, plus neokoukaní herci, na straně druhé příběh, který není nějak originální a na konci vyznívá skoro do ztracena. Řemeslně poctivé, nebo lépe řečeno snaživé, ale já výš dnes rozhodně nepůjdu. Možná to bude i tím, že jsem na McGregora v záporné roli nebyl asi dost psychicky připraven, každopádně jsem s ním viděl už mraky lepších filmů. Tenhle nějak z řady extra nevybočil. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama