Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak dojde k tomu, že bezúhonný řidič a člen ostrahy, deset let bez problémů převážející velké peníze, jednoho dne zmizí s více než jedenácti miliony eur? Režisér Philippe Godeau a François Cluzet jako představitel skutečného Toniho Musulina se zajímají víc o pohnutky muže, o němž v roce 2009 mluvila celá Francie, než o to, co se stalo s odcizeným obnosem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Muž pracující celý život u ochranky se jednoho dne rozhodne nedovézt 11.6 milionu eur na určenou adresu. Policie po něm vyhlašuje pátrání, na sociálních médiích se stává hvězdou. Co ho však k činu vedlo? 11.6 divákovi jasnou odpověď nenabídne. Namísto toho ho nechává sledovat běžné okamžiky v životě mlčenlivého Toniho a skládat dohromady složité puzzle motivů. A je to právě ona nemožnost nahlédnout naplno do mysli hlavního hrdiny spojená s řemeslnou zručností režiséra a skvělým hereckým výkonem Cluzeta, co pro mě z tohoto filmu zatím činí jeden z těch zajímavějších filmů, které jsem na MFF Karlovy Vary tento rok (doposud) viděla. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V současné Francii je trio dostatečně charismaticky chlapáckých herců, kterým by však člověk zároveň věřil i takovouto civilní roli „týpka od vedle“; Lindon, Auteuil a právě Cluzet, jehož vynikající výkon je fascinující o to více, že po celou stopáž se Tonimu nedostaneme na kobylku, nenahlédneme do jeho hlavy a přesto (či právě proto) až hypnoticky fascinuje. Což je pro výsledek zcela zásadní, jelikož nejde o žánrovku z ranku heist snímků, ale o další z řady pozvolna plynoucích filmů o krizi středního věku stavící na pečlivě budované atmosféře. ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Toni Musulin - poslední opravdový chlap u ostrahy, přesný a tvrdý. Měl respekt všech kolegů, ale šéfové mu přes jeho přes jeho profesionalitu a loajalitu nedávali pocítit, že si ho váží. A tak se jednoho stalo, že zásilka 11.6 miliónů eur nedojela na místo. Philippe Godeau ukazuje momenty ze života Toniho, které naznačují důvody jeho činu. Přesnou příčinu se ale nikdy nedozvíme. Filmu dominuje výkon F. Cluzeta, který filmu přidává nejméně jednu hvězdičku. V druhém plánu cítíme kritiku kapitalismu a nenasytnosti vedoucích složek společnosti, která vyvíjí na zaměstnance neúměrný tlak a nutí je obcházet předpisy. Celkově hodnotím pěknými třemi hvězdičkami. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Francois Cluzet prakticky nezlezie z plátna a film drží úspešne na ramenách - nečitateľným prejavom s kamennou tvárou udržuje diváka celý čas vo zvedavosti, čo má za ľubom a ako to prevedie. Vo výsledku sa toho ale zas tak moc neudeje a film zostane iba remeselne slušne sfilmovanou skutočnou udalosťou, ktorá pre neznalých našincov nie je takou atrakciou ako pre žabožrútov, ktorí ju mali za mediálnu udalosť roku. Midnight City od M83 v záverečných titulkoch potešilo. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušné drama o charakterním lupičovi, který měl jiné cíle než nekonečné zbohatnutí. První půlka, která se zaobírá spíše pohnutkami Musulina není příliš zábavná, jakmile se však režie vrhne na samotný (zlo)čin rozjíždí se velmi sympatický příběh. Cluzet předvádí svůj standard a prakticky kamera z něho nespuští čočku. Ostatní herci se také činní a jde o poměrně slušnou francouzskou podívanou. ()

Galerie (19)

Související novinky

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

12.06.2013

Do hlavní festivalové sekce čítající sedm světových a sedm mezinárodních premiér se s novými snímky vrací šest režisérů, z nichž dva si v nedávné minulosti z Karlových Varů odnesli Křišťálové glóby… (více)

Reklama

Reklama