Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

wosho 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoc,ale když jsem po letech vyděl Sandokana-zklamal mě na celé čáře,ale Černý korzár ne!!!Jen ta scéna,kdy sám s jedním dělem drží celou posádku pevnosti je dechberoucí:-) a závěr plný humanity o tom,že pomsta je špatná je poučný,že i kdyby jej vyděl Tarantino dopadl by Kill Bill ůplně jinak ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kabir byl veliký fešák, o tom není nejmenších pochyb. Jako malá jsem do něj byla zamilovaná. Do něj a ještě do Vinnetoua a do Michaela Praeda. Černý korzár rozhodně není žádná nudná slátanina, naopak. Na svou dobu je to výborný, dobrodružný film s charismatickým pirátem a s jeho lady eM. Nicméně i tady se našlo jedno mínus. Za naivitu a až příliš sladký hepyend srážím jednu hvězdu. Ten konec mě až rozkuckal smíchy. ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nevidím jediný důvod proč hodnotit méně hvězdičkami. Asi vítězí nostalgie, od mala jsem tento film zbožňoval, a i dnes po shlédnutí jsem nadšen. Samozřejmě 70. léta jsou dávno pryč, ale u mě tento snímek nezestárne nikdy. Kabir Bedi v nejlepší formě v nejlepší roli, korzára toužící po pomstě! Exotické prostředí, šermířské souboje a hlavně nádherná hudba!!! ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Emilio Salgari by byl nejspíš spokojený s tím, jak se převedl jeho hrdina na filmové flátno. Na tu dobu to byla perlička, která s věkem samozřejmě zestárla, ale pro ty, kteří jako malí smradi hltali podobné hrdiny je to kus nostalgie a vzpomínek na šermírské souboje na sídlištích :-) Jak se asi bude za pár dekád koukat na Piráty z Karibiku ? - 50 % ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po dnešní repríze, téměř po dvaceti letech, nostalgicky zamačkávám slzu, vzpomínám na filmy, které už se dnes netočí a přidávám zaslouženou čtvrtou hvězdu. Kabir Bedi by svým charismatem přemohl i celou nepřátelskou flotilu a scéna s vykonáním rozsudku na moři, vhání slzy do očí. Krása a dobrodružná klasika, s unikátním českým dabingem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama