Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní starší filmeček, kladní hrdinové jsou kladní se vším všudy, záporní jsou taky čistě záporní, květnaté promluvy, které by v dnešních filmech šly ihned na odstřel, působí sice křečovitě, ale takhle se to tehdy točilo, dnešní doba už chce víc rozporuplnější hrdiny (jak kdy, jak kdo, Amíci třeba ne). Hudba od bratří de Angelisů (Guido a Maurizio) je jedním slovem skvělá a hudební motiv Yary si pouštím pro zlepšení nálady. Kabir Bedi, dávný to lamač ženských srdcí, má sice dobrej kukuč, ale to jak zabíjí nepřátele po desítkách za minutu, tak takovouhle frekvencí se nemůže pochlubit ani Tarantinova Nevěsta! Tenhle film je už pouze nostalgie pro starou školu (kam nepatřím:-)) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Umělecká hodnota je sice nulová, ale pro mne to má hodnotu přímo nesmírnou. A je mi jedno jak se to komu jeví. Pro mne prostě film v podstatě bez hluchoty, jen když se korzár vykecává s tou kozou u jídla, ale to se dá tu chvilku vydržet. Je zajímavé, že hrdinka se všem líbila a mi jako jedinému připadla hnusná s těmi ulízanými vlasy a navíc protivná. To jsou asi jediné dva maličké kazy na jinak skvělém filmu,na který se kdykoli podívám znova. Pravda, ta romantická větev mi tam také vadí, ale bez ní by to nebylo ono.  ------- 90 %  ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Bohužel další důkaz toho, jak dětské oko nekriticky přijímá předloženou naleštěnou slátaninu a bere ji za hodnou obdivu. Je to snad varování, které dospělí většinou berou na lehkou váhu, že ani později, stižen již blahosklonnou přezíravostí diletanta, neměl by člověk podléhat tak snadno všemu pozlátku?            Inu, šlechticové jsou šlechetní, krasavci neodolatelní, krasavice pomilováníhodné, co je na tom špatného, chtělo by se říct. Ale za trapnost totálních zjednodušení, za ubohé souboje a celkovou odfláknutost (je rozdíl mezi v žánru pohádky přijatelnou schematičností a drzou nedbalostí tvůrců) by Černý korzár zasloužil horší hodnocení, než mu dávám. A taky za to zklamání, jež mi po letech připravil. Já vím, že je to pro děti, ale ani děti by se takhle blbnout neměly. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Historický film, ktorý na rozdiel od Pirátov z Karibiku nepôsobí komediálne a je zdĺhavý, avšak to prostredie a historické stvárnenie je výborné. Niektoré bojové scény vyzerajú naivne, ale v minulosti sa aj tak bojovalo. Vzhľadom na rok, kedy vzniklo sa mu dá veľa odpustiť, lebo technika ešte nebola tak kvalitná ako dnes. Na záver by som len dodal, že láska by mala byť viac ako túžba po pomste. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akce, dobrodružství, piráti, krásné ženy, které jsou zahalené jak na severní pól, do toho pomsta, zrada, a zase nějaká další akce, a do toho Kabir Bedi s pořádným hárem, jehož postava je jednoduše zastaralá. Pirát, ale čestný. To je strašná nuda. Kdyby byla jeho postava drsnější, je to mnohem lepší a trochu inovativnější. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Opička, se kterou se Yara (Sonja Jeannine) z počátku filmu mazlí, je tamarín pinčí (Saguinus oedipus). Jde o malou opičku čeledi kosmanovitých, která obývá velice omezené území tropických deštných pralesů v Kolumbii. U nás ji můžeme spatřit třeba v ZOO na Svatém Kopečku u Olomouce a dalších. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)

Reklama

Reklama