Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

choze 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ? I ČERNÝ KORZÁR PLÁČE..." V roce 1976 si Kabir Bedi připsal dvě ikonické dobrodružné role, které se u nás za socíku staly kultovními, a sice Sandokana a Černého korzára. Sandokana si už kromě znělky nic nevybavuju, ale z tohohle naivního taliánského pirátského fláku jsem byl jako děcko (které si předtím i přečetlo knížku a zároveň hltalo Malého piráta v Ohníčku) hotovej a dokonce jsme s kámošem napsali prosbu do Československé televize, aby dali reprízu. Dneska už se nad tím usmívám, ať už jde o celkovou limonádovitost, přehrávajícího Bediho (oboje může být bráno jako plus) nebo průměrné akční scény, ale přiznávám tomu k dobru sympatické postavy a pár fajn hlášek. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nevidím jediný důvod proč hodnotit méně hvězdičkami. Asi vítězí nostalgie, od mala jsem tento film zbožňoval, a i dnes po shlédnutí jsem nadšen. Samozřejmě 70. léta jsou dávno pryč, ale u mě tento snímek nezestárne nikdy. Kabir Bedi v nejlepší formě v nejlepší roli, korzára toužící po pomstě! Exotické prostředí, šermířské souboje a hlavně nádherná hudba!!! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Romantická slátaninka s krásně černobílými charaktery, krásnými ženami, statečnými piráty a naivní zápletkou, která se ideálně hodí jako mezistupeň mezi kreslenými seriály a popkulturními dílky typu Angel. Ve věku 10 let šlo o můj oblíbený snímek, měl jsem nutkání mu přihodit z nostalgie jedničku. Celkový dojem: 40 %. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Umělecká hodnota je sice nulová, ale pro mne to má hodnotu přímo nesmírnou. A je mi jedno jak se to komu jeví. Pro mne prostě film v podstatě bez hluchoty, jen když se korzár vykecává s tou kozou u jídla, ale to se dá tu chvilku vydržet. Je zajímavé, že hrdinka se všem líbila a mi jako jedinému připadla hnusná s těmi ulízanými vlasy a navíc protivná. To jsou asi jediné dva maličké kazy na jinak skvělém filmu,na který se kdykoli podívám znova. Pravda, ta romantická větev mi tam také vadí, ale bez ní by to nebylo ono.  ------- 90 %  ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí, na který nikdy nezanevřu. Teď jsem ho viděl po delší době a opět jsem seděl a koukal bez hnutí. Hned prvně musím vyzdvihnout dokonalou hudbu. Sice si film vystačil se dvěma až třema skladbama, každopádně stály za to. K. Bedi jako černý korzár dokonalý. Příběh skvělý se vším všudy. Těžko se najde něco, co bych vytknul. Ale i tak. Upřímně se mi korzárova láska fakt hodně nelíbila. A každý dospělák musí mít jasno, že film je hodně idealisticky založený. Čelit přesile bylo běžné a dobré vlastnosti korzárů taky někdy přesahovaly hranice. Ale tyhle drobnůstky, kterých si člověk všimne po 20x repríze a až když o tom přemýšlí, rozhodně nezmění můj názor.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama