Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři povídkové příběhy začínají slovy doktora Stevensona, který představuje další nové pacienty v psychiatrické léčebně. Každý z pacientů má charakteristické příznaky psychózy, halucinace, poblouznění a stavy úzkosti. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Uchádzajúca trilógia príbehov z psychiatrickej liečebne, ktorými sprevádza doktor v podaní Malcolma McDowella. Prvý príbeh "Figuratively Speaking" je o umelcovi, ktorý podľahne čaru vystavovaných bábik a začne kvôli nim vraždiť. V "Monsters are Real" je týraný chlapec prenasledovaný halucináciou monštra a posledný príbeh "Up to the Last Man" je o profesorovi, ktorého pobláznia Mayské predpovede o konci sveta a snaží sa vytvoriť úkryt pre svoju rodinu. Celkovo ide o taký pozerateľný priemer, ktorý síce nemá moc čím nadchnúť ani vystrašiť, ale nenudí, miestami má slušnú atmosféru a keď si to porovnám napr. s nedávnou hororovou antológiou "V/H/S/2", tak to bolo síce o niečo slabšie, ale myslím, že priveľké ambície tu ani neboli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Povídka panenkovská je podle mě nejslabší. Ne že by burtonovské loutky neměly něco do sebe, ale jejich potenciál zůstal nevyužit a jejich tvůrce byl až moc velký magor na to, abych mu jeho psychózu věřil. 30% Příběh o chlapci a monstru už byl o něco lepší a disponoval solidně hrajícím klukem, správně tyranským otcem a ucházející potvorou. Jen mi tu chybělo napětí a odpovídající atmosféra. 55% Poslední část mi přišla nejlepší. Jednalo se víceméně o one man show Lou Diamond Phillpse, ale ten v ní obstál na výbornou. I téma mi přišlo celkem důvěryhodné, protože jelimanů, kteří věří v Mayský kalendář a staví si všemožné kryty, mající odolat konci věků, je po světě dost a dost. 70% Celkově 50% ()

Reklama

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě poněkud zklamal,skládá se ze tří příběhu a v určitých momentech se snaží napodobit snímky typu V/H/S/ ,ale je to hodně velký rozdíl.Zde nenajdete takové momenty a ani napětí,naopak zde se právě hodně mluví a chvílemi máte pocit,že Vás film chce uspat.Neříkám ,že jde o kravinu,ale naražím na to,že jde o nevyužitý potenciál,je to škoda,všechy příběhy mají zajímavý námět,ale ten po chvíli "vyšumí" do prázdna.Herecké obsazení působí průměrně (ani R.Englund nezapůsobil) a snímek ve Vás nezanechá žádný zážitek. NEVYUŽITO!!! ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Úvodní McDowellův monolog vyvolává snad až příliš přehnaná očekávání, ale rámec sanatoria je využit zcela minimálně, a tak tu máme trojici různorodých příběhů, které přes vzrůstající kvalitativní úroveň pojí jen velmi málo. Bezesporu zaujme kamera a vhodně doplňující hudba tvoří často slušnou atmosféru. Kdyby si tím dal někdo práci, byl by z původní myšlenky slušný seriál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Sanitarium“ je lepší než dobrý povídkový hororový film. Musím říct, že jsem se trochu bál, že přítomnost Malcolma McDowella, který je hlavní postavou rámcového příběhu, automaticky bude vést k tomu, že snímek bude braková klišovitost bez nápadu, ale to se v tomhle případě rozhodně nedá říct. Povídky mají nápad, někdy jen jeden jednoduchý, ale využily ho docela dobře. Jsem rád, že tu je zase po delší době něco, co se nesnaží zbytečně a okázale šokovat, ale jde si cestou celkem ku prospěchu celé věci. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama